Nor teden Bedeneta, ki je v velikem finalu Buenos Airesa

17.02.2018
BUENOS AIRES, ARGENTINA - Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v finalu, finalu ATP turnirja v Buenos Airesu.

Aljaž Bedene (51. na ATP) je vroča roba na Touru. Na ATP turnirju v Argentini se je odlični Ljubljančan prebil v veliki finale in bo lovil prvi naslov, prvega sploh za slovenski moški tenis.

28-letni Bedene je definitivno najboljši slovenski teniški igralec v zgodovini, še posebej, če se naslonimi na turnirje najvišjega ranga serije ATP. Danes je igral v petem polfinalu kariere in s 6-4, 2-6, 6-1 nadigral domačina Federica Delbonisa. BRAVO ALJAŽ !

Kar trikrat je bil Bedene v polfinalu Čenaja, to je bil šele drugi polfinale izven Indije in prvi v Južni Ameriki. Po Čenaju 2015 in lanski Budimpešti, je Aljaž v tretjem finalu v karieri, kjer bo usmeril vse moči, da se dkoplje do prvenca.

Danes je padel dvakratni zmagovalec ATP turnirjev Federico Delbonis. Pravi strup je naš teniški as ta teden za domačine, saj je krog prej izločil Schwartzmana, tokrat leto mlajšega Delbonisa, s katerim ima sedaj pozitivno razmerje 2-1.

V uvodnem nizu je Bedene hitro prišel do brejka in ga zadržal do konca, 70. igralec sveta, doma iz Azula v Argentini, pa je vrnil v 2. nizu. Aljaža izgubljeni niz ni zmedel, v odločilnem delu je 'pohodil' nasprotnika s tremi odvzetimi servisnimi igrami in po malo manj kot dveh urah vpisal veliki finale peščenega turnirja z nagradnim skladom več kot pol milijona USD.

V boju za naslov se bo pomeril s 1. nosilcem Dominicom Thiemom. Z Avstrijcem, ki bo kot 6. igralec sveta velik favorit, se je pomeril novembra na prijateljski nogometni tekmi, nato pa januarja v Dohi, kjer je slavil Thiem. 24-letni Avstrijec je bil boljši tudi na OP Francije 2015, a Aljaž pozna pot do zmage, saj ga je ugnal v prvem medsebojnem dvoboju leta 2015 na challengerju v Irvingu.

SREČNO ALJAŽ V FINALU !


Argentina Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Kraj: Buenos Aires, Argentina
Datum: 12.02.2018 - 18.02.2018
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 568,190
http://argentinaopenatp.com/atp/

Polfinale:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Federico Delbonis (Argentina) 6-4 2-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete