Nova lovorika pod pasom sijajne najstnice iz Ljubjane

23.06.2018
YSTAD, ŠVEDSKA - 17-letna Kaja Juvan je v švedskem Ysradu osvojila že 4. lovoriko v karieri ina ITF turnirjih ter drugo vredno 25k. Najstnica nadaljuje z izjemno bero v komaj začeti karieri...

Fantastična Kaja Juvan je zmagovalka peščenega ITF turnirja z nagradnim skladom 25,000 USD, ki se je odvijal na Švedskem. ČESTITKE KAJA !

Sedemnajstletna varovanka trenerja Robija Cokana in članica TK Šport Plusa iz Ljubljane se ne ustavlja. Na ITF turnirjih premaguje precej višje uvrščene tekmice, po polfinalni zmagi nad 1. nosilko, pa je v finalu na kolena spravila še 3. nosilko, favorizirano Romunko Andreeo Amalio Rosco z 2-6, 7-5 in 6-1.

Dve leti starejša Rosca je letos osvojila štiri ITF turnirje, skupaj pa šest, a vse vredne 15k. Lovila je največjo lovoriko v karieri, a to ji je preprečila Kaja s svojo drugo na turnirjih serije 25k.

Nepopoustljiva je Juvanova, vse do konca, tudi ko ji gre za nohte pa se ne preda in dvigne raven igre nivo višje. To je vrlina le najboljših, tistih, ki so samozavestni in vedo kaj hočejo - to je Kaja. Kljub slabše odigranemu uvodnemu nizu, predvsem ob koncu, ko je Romunka nanizala štiri zaporedne igre, je strnila misli in v drugem povedla 5-1. Ni je zmedel niti kratek mrk, saj je nasprotnica, 289. igralka sveta zaigrala na vse ali nič in izenačila na 5-5 ter poskušala z zadnjimi močmi priti do tako željenega naslova. Kaja je vzela še en servis in izenačila v nizih, svojo moč pa pokazala v 3. nizu, v katerem je 'pohodila' Rosco in oddala samo eno igro. 

Kaja je dvignila drugo letošnjo lovoriko na turnirjih serije ITF 25k, skupaj četrto.


Swedish Ladies Ystad
Kraj: Ystad (ŠVE)
Datum: 18.06.2018 - 24.06.2018
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $25,000

Finale:

Kaja JUVAN (SLO) [4]  2-6 7-5 6-1  Andreea Amalia ROSCA (ROU) [3]

 

pripravil: L.S.

foto: Robi Cokan

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete