Od naslednje sezone naprej tudi zaključni turnir Next Gen ATP Finals za tenisače do 21 let

22.11.2016
Milano, glavno mesto italijanske pokrajine Lombardija, bo prizorišče zaključnega turnirja ATP Finals za teniške igralce t.i. naslednje generacije.

Fantastična novica za vse teniške igralce, ki so stari do 21 let. Naslednjo sezono se bodo borili za nastop na zaključnem turnirju ATP Finals Next Gen, kjer bo nastopilo najboljših osem posameznikov v sezoni. 

Dogodek, ki ga bo organiziral Milano, se imenuje Next Gen ATP Finals in bo trajal pet dni. V dvorani Fiera Milano bo tako osem najboljših tekmovalo za prestižni naslov od 7. do 11. novembra 2017. Organizacija turnirja je v prestolnici mode zagotovljena vsaj do leta 2021.

Uvrstitev na zaključni turnir osmerice bo potekala na enak način kot tekmovanje za nastop na zaključnem Mastersu ATP World Tour Finals. Prvih sedem tenisačev leta se bo na turnir uvrstilo neposredno, eno mesto pa je rezerirano za povabljenca.

Dogodek z nagradnim skladom 1,25 milijona USD bo potela po scenariju ATP World Tour Finalsa, Najprej se bodo pomerili v skupinah, sledita polfinala in finale. Kriterij za nastop bodo osvojene točke na ATP lestvici, a brez tistih, ki jih bo tenisač osvojil na zaključnem turnirju.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete