Nor dan za polfinalistko Kajo Juvan na močnem mladinskem turnirju v Milanu

20.05.2016
V Milanu poteka eden najmočnejših mladinskih turnirjev v sezoni, komaj 15-letna Kaja Juvan pa se je iz kvalifikacij prebila že vse do polfinala.

Zaradi dežja v Milanu, ki je prestavil četrtkove tekme, je bil danes na turnirju Grade A  dvojni spored, za našo odlično mladinko pa je res nor dan. Ne samo, da je dobila oba posamična dvoboja in se prebila med štiri najboljše, Kaja Juvan je obe favorizirani tekmici praktično odpihnila iz igrišča.

Ljubljančanka, 69. mladinka sveta, je dopoldne najprej v osmini finala turnirja 57° Trofeo Bonfiglio s 6-2, 6-0 razorožila dve leti starejšo Charlotte Robillard-Millette, 19. na lestvici. Kanadčanka, lani že 4. mladinka sveta, je že drugič letos naletela na 'mino' po imenu Kaja.

Juvanova je popoldne igrala še četrrfinale in glej, s 6-0, 6-3 se je poigrala še s 16-letno Katarino Zavacko iz Ukrajine, 45. na svetovni mladinski teniški lestvici. Ukrajinka je v Milano prišla po treh nastopih v finalih, zadnja dva je tudi dobila. Serijo ji je prekinila varovanka trenerja Robija Cokana, ki je tako preko kvalifikacij prišla najmanj do polfinala na enem izmed petih največjih mladinskih turnirjev sveta (Grand Slami so izzvzeti). 

''V sanjah si nisva predstavljala kaj takšnega, ko sva prišla v Milano... Teden dni kasneje Kaja ostaja v igri za naslov med štirimi najboljšimi igralkami. NEVERJETNO!!!
Težko opišem današnji dan saj še nisem strnil vtisov... Prva tekma proti neugodni levičarki Robillard. Punca sodi v sam svetovni vrh in je na ITF mastersu, kjer igra le nekaj najboljših, igrala v finalu. Kaja jo je danes povsem nadigrala in jo vrgla z ritma ter ji v drugem nizu celo zavezala kravato, čeprav je nasprotnica imela 6 žog za igre, a je Kaja vedno našla rešitev. 
Zaradi včerajšnjega dežja sta bila danes na sporedu dva dvoboja. Po tekmi sva šla pogledat najini možni nasprotnici, ki sta ravnokar igrali tretji niz. Tam je bila od prve nosilke boljša Zavacka in ob 13.00 se je začela že druga tekma.
Kaja je začela kot v transu. Na vsaki žogi pravočasno, neverjeten tempo in idealne odločitve. V prvih treh igrah je bilo zelo na tesno, obe sta imeli priložnosti za igre a jih je na srečo izkoristila Kaja in niz kasneje dobila celo brez izgubljene igre. V drugem je bilo še bolj izenačeno. Nasprotnica je iskala rešitve, toda je Kaja imela vedno odgovor. Neverjetna zbranost, odločnost in igra jo je pripeljala do njenega prvega polfinala na največjih turnirjih in potrditve poti na letošnji Wimbledon'',
je na hitro strnil današnje vtise njen trener v objavi na Facebooku.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete