Odličen izkupiček Bora Artnaka, dve bronasti medalji na EP-ju v Klostersu

29.07.2021
Slovenski teniški igralec Bor Artnak je mladinsko evropsko prvenstvo v Klostersu zaključil kot edini, ki je prišel do dveh medalj. Najprej mu je to uspelo v dvojicah s Sebastianom Dominkom, nato pa je do brona prišel še med posamezniki.

V petek se je program za Slovenijo razpletel skorajda sanjsko. Bor Artnak si je najprej s četrto zmago zagotovil mesto v polfinalu med posamezniki in s tem tudi najmanj bronasto odličje, kasneje pa je predstavnik TK As Litija skupaj s Sebastianom Dominkom (ŽTKMB) med najboljše štiri napredoval tudi v dvojicah. Sledil je še zadnji obračun dneva za Slovenca, ki sta v polfinalu dvojic lovila preboj v veliki finale, a sta bila za las prekratka. Z 2:0 v nizih sta klonila proti domačinoma, kar pa izjemnega uspeha slovenske dvojice ne zmanjšuje. “Igrali smo zelo enakovreden prvi niz. Ves čas smo si izmenjavali igre. V podaljšani igri sta imela tekmeca nekaj več sreče. Bila sta zelo uigrana, tu pa je bila tudi prednost domačega igrišča. Navijači so bili na njuni strani. V drugem nizu so odločale malenkosti na začetku, na koncu pa so prav te malenkosti privedle do tega, da sta bila vedno bolj samozavestna in sta pripeljala tekmo do konca. Tretje mesto je vseeno dober rezultat. Z Borom sva namreč igrala prvič skupaj. Čeprav bi si želela več, sva zadovoljna. Če potegnemo črto je to dober rezultat,” je dejal Sebastian Dominko.

V soboto se je Artnak še drugič na prvenstvu boril za vstop v finale, tokrat med posamezniki. Nasproti mu je stal 2. nosilec turnirja Vjacheslav Bielinskij, katerega je Bor dan prej z Dominkom že premagal v dvojicah. V posamičnem obračunu je bil Ukrajinec v obeh nizih za las boljši nasprotnik in si tako zagotovil mesto v nedeljskem finalu. “Tukaj sem se počutil zelo dobro. Višja nadmorska višina moji igri ustreza. Pred turnirjem sem se počutil zelo dobro. Zaupam svoji igri, samozavest je zelo visoka. Vzdušje v ekipi je super. Z vsemi se zelo dobro razumem. Tudi to je pripomoglo k dobremu rezultatu,” je dejal Bor Artnak.

Nov skok po lestvici navzgor

Bor Artnak ima tako po Plznu (naslov na ITF J2) in Velenju (prvič osvojena ATP točka) še en izjemno uspešen teden. Odličen nastop v Klostersu mu prinaša tudi nov skok po mladinski ITF lestvici navzgor, ob tem pa si je najboljši slovenski mladinec zagotovil tudi mesto v kvalifikacijah mladinskega OP ZDA.

Evropsko prvenstvo

(U18, Klosters, Švica, peščena podlaga)

FANTJE

Posamezno, 1. kolo
Artnak B. (Slo/13) prosto
Dominko S. (Slo) prosto

2. kolo
Artnak B. (Slo/13) – Kobierski J. (Avt) 6:3, 6:3
Dominko S. (Slo) – Siniakov D. (Češ) 2:6, 1:6

3. kolo: Artnak B. (Slo/13) – Biggs J. E. (Fin) 6:0, 6:2

4. kolo: Artnak B. (Slo/13) – Rodenas P. (Špa) 6:4, 7:6

Četrtfinale: Artnak B. (Slo/13) – Dietrich D. (Švi) 7:6(5), 6:3

Polfinale: Artnak B. (Slo/13) – Bielinskij V. (Ukr/2) 5:7, 4:6

Dvojice
1. kolo: (5)Artnak B./Dominko S. prosto

2. kolo: (5)Artnak B./Dominko S. – Hodžić V./Nedić A. 6:4, 4:6, 10:4

3. kolo: (5)Artnak B./Dominko S. – (11)Faria J./Gomes M. 7:6(7), 6:2

Četrtfinale: (5)Artnak B./Dominko S. – (5)Bielinskyi V./Podorozhnyi A. 7:6(4), 6:3

Polfinale: (5)Artnak B./Dominko S. – Kym J./Sebesta J. 6:7(2), 2:6

DEKLETA

Posamezno, 1. kolo
Drame P. (Slo) prosto
Rebec P. M. (Slo) – Dagan Fructhman M. (Izr) 6:4, 1:6, 1:6

2. kolo: Drame P. (Slo) – Schou N. (Dan) 1:6, 3:6

Dvojice
1. kolo: Drame P./Rebec P. M. prosto

2. kolo: Drame P./Rebec P. M. – (5) Latchenko P./Shcherbinina A. 2:6, 1:6

 

vir: Tenis Slovenija

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete