Odlična Tamara Zidanšek z novo zmago že v polfinalu Hua Hina!

01.02.2019
Najboljša slovenska tenisačica nadaljuje z zmagami na Tajskem!

HUA HIN, TAJSKA - 21-letna Tamara Zidanšek (74. na WTA) se je hitro pobrala po naporni zmagi v 2. krogu WTA International turnirja v Hua Hinu. V četrtfinalu je znova igrala 3 nize, a tokrat ni bilo tako dramatično. Izločila je 26-letno Švicarko Viktorijo Golubič (106. na WTA) s 4-6, 6-1, 6-2 in se uvrstila v polfinale!

Na začetku dvoboja je Tamara še delovala utrujeno in je hitro zaostajala z 0-4. "Motor" je počasi zagnala na delovno temperaturo, vendar ji preobrat v 1. nizu ni uspel, čeprav je servirala za izenačenje na 5. Že v 2. nizu je stvari vzela v svoje roke diktirala tempo. Ekspresno je izenačila na 1:1 v nizih in v 3. nizu pri vodstvu s 5-2 zaključila 6. "match" žogico. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj na WTA turneji.

Zidanškova je lani že zaigrala v polfinalu WTA International turnirja v Mosvki, ki se je odvijal na peščeni podlagi in je imel višji denarni sklad. V vitrini ima naslov na WTA125, ki ga je osvojila na v Bolu na Braču!

V polfinalu bo igrala proti 25-letni Hrvatici Ajli Tomljanovič (49. na WTA), ki sedaj zastopa barve Avstralije. Slednja je 6. nosilka turnirja in blizu najvišji uvrstitvi kariere, Slovenka bo v ponedeljek rekordno visoko v vsakem primeru. Pomerili se bosta tretjič, lani je na trdi podlagi v Seulu po treh nizih slavila Ajla, na Bolu je bila v dveh nizih na pesku uspešnejša Tamara.

Tamara Zidanšek si je priigrala najmanj 110 WTA točk in 11,500$ denarne nagrade!


Toyota Thailand Open presented by E@
Kategorija: WTA International
Kraj: Hua Hin, Tajska
Datum: 26. 01. - 03. 02. 2019
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $250,000
http://www.thailandopenhuahin.com/

Četrtfinale:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Viktoria Golubic (Switzerland)  4-6 6-1 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete