Olimpijska prvaka izgubila pomemben dvoboj!

17.09.2011
SYDNEY, AVSTRALIJA - Reprezentanca Avstralije je dobila pomemben dvoboj v igri dvojic proti reprezentanci Švice in povedla z 2:1, v dvoboju za uvrstitev v svetovno skupino Davisovega pokala!

Domača matadorja Lleyton Hewiit in Chris Guccione, sta izkoristila domače pogoje in premagala olimpijska prvaka iz Pekinga 2008, Rogerja Federerja in Stanislasa Wawrinko z 2:6,6:4,6:2,7:6(5) v nizih!

Jutri se bosta v 1. dvoboju posameznikov pomerila Roger Federer in Bernard Tomic in če bo veliki Švicar po pričakovanjih izid izenačil na 2:2, bo nato vse v rokah Lleytona Hewitta, ki se je vrnil v formo in bo favorit proti Stanislasu Wawrinki, ki mu travnata podlaga povzroča veliko preglavic!

Švicarja sta dobro začela dvoboj in zlahka dobila 1. niz, a do spremembe dogodkov na igrišču je prišlo v 5. igri 2. niza, ko se Švicarja nista strinjala z odločitvijo linijskega sodnika, a je glavni sodnik to potrdil. Avstralca sta tako prišla do brejk priložnosti in jo tudi izkoristila. Od takrat naprej je Hewitt začel igrati kot v zlatih časih svojega tenisa, z dobro igro se mu je pridružil tudi Guccione, ki je pri vodstvu s 4:1 v 3. nizu, zahteval medicinsko pomoč. Avstralca sta niz dobila s 6:2.

V 4. nizu ni bilo brejkov tako, da je prišlo do odločitve v podaljšani igri, kjer sta Švicarja z nekaj izjemnimi returni Federerja povedla s 4:2. Toda z odličnimi servisi Gucciona in Hewitta in napakami Wawrinke, se je vse skupaj prevesilo v korist Avstralcev, ki so prišli do pomembne zmage!

Po dvoboju je bil največ govora o odločitvi sodnika v 5. igri 2. niza :

"To je bila grozovita odločitev. Ne vem kako je lahko linijski sodnik to spregledal. To je bila pomembna točka, ki je spremenila potek dogodkov. Še vedno sem proti sokoljemu očesu, saj upam, da lahko ljudje vidijo kam je padla žogica. Slabe odločitve se dogajajo. Pri tej je prišlo do velike spremembe. Morda je res potrebno sokolje oko v svetovni skupini, v kvalifikacijah verjetno še ne. To je bil težek in nesrečen dan za nas. Mislim, da sta nasprotnika igrala zelo dobro in zasluženo zmagala," je dejal Roger Federer, ki je bil navdušen nad igro Lleytona Hewitta :

"Igral je fantastično. Na trenutke sem pomislil, da je pri mreži njihov selektor Pat Rafter, tako dobro je igral. Res je bil na visokem nivoju"!

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete