FOTO! "Britanski tenis ima svetlo prihodnost," je dejal Greg Rusedski!

04.10.2011
Nekdanji britanski teniški igralec (rojen v Kanadi) in selektor mladincev Velike Britanije v Davisovem pokalu, ki so v nedeljo v Mehiki osvojili prestižno lovoriko, je poln hvale na račun svojih varovancev!

Reprezentanca Velike Britanije za katero so igrali Evan Hoyt, Kyle Edmund in Luke Bambridge, je upravičila vlogo favorita in v finalu Davisovega pokala premagala Italijo :

"Ekipa je bila fantastična. Imamo 3 izredne teniške talente Kyla, Luka in Evana! Tukaj je še Ollie Golding, ki je osvojil OP ZDA v mladinski konkurenci, kjer so bili kar 3 od 4 polfinalistov Britanci. V tem trenutku je videti prihodnost britanskega tenisa zelo svetla," je dejal navdušeni kapetan Greg Rusedski!

"Vsi trije fantje v reprezentanci so zelo pametni in imajo idejo na igrišču. Za njimi stojijo dobri trenerji, imajo vso potrebno podporo ostalih članov ekipe in podporo staršev. Lačni so uspeha in dobro se zavedajo, da je to pomemben korak na poti do profesionalne kariere"!

Kyle Edmund je bil zvezda v Mehiki!

Kyle Edmund je bil zvezda v Mehiki!

"Vsi so fizično močni, visoki preko 180 cm in če imate kombinacijo fizične in psihološke moči, potem je prihodnost svetla"!

Britanci so v skupinskem delu Davisovega pokala premagali Tajsko, Nemčijo in Kanado. V polfinalu so bili boljši od Francozov in v finalu je "padla" še Italija. Greg se zaveda, da so še področja teniške igre, ki jih mora njegova ekipa izboljšati, a je zelo zadovoljen, ker si fantje to tudi močno želijo :

"Imamo primere kot sta recimo Novak in Andy, ki sta že v najstniških letih prišla v vrh, večina ostalih med Top 100, pa je najboljše rezultate dosegla med 23 in 25 letom (seveda so tudi izjeme). Mladi britanski igralci so na pravi poti. Vedno smo imeli enega ali dva potencialno dobra mladinca, sedaj pa jih imamo 6 ali celo 10, ki se lahko v prihodnosti prebijejo med Top 100"!

Rusedski in njegovi varovanci se upravičeno veselijo velike zmage!

Rusedski in njegovi varovanci se upravičeno veselijo velike zmage!

Greg Rusedski čuti, da je pravi mož za delo z mladimi. S svojimi bogatimi izkušnjami iz aktivne kariere lahko veliko pomaga pri njihovem razvoju :

"Mislim, da lahko pomagam, saj iz moje perspektive dobro vem kaj je potrebno za uspeh v profesionalnem tenisu. Lahko jim pomagam v težkih trenutkih, jih motiviram in jim povem pravilno strategijo v dvoboju. Pomembno je, da imajo igralci dober načrt igre in da kažejo dobro psihološko moč. Močna psiha je ključna za doseganje vrhunskih rezultatov"!

"Resnično uživam v svoji vlogi. To leto je bilo za nas čarobno. Imel sem srečo, da mi je uspelo v svetu tenisa in sedaj bi rad nekaj tega vrnil nazaj, še posebej Britancem"!

Greg Rusedski si zasluži čestitke za delo z maldimi v dobi od 15-18 let, od katerih zahteva profesionalno obnašanje, saj je to ključnega pomena na prehodu iz mladinske v člansko konkurenco. Odločil se je nekaj vrniti športu, ki mu je dal vse in tudi Britancem, ki so mu nudili vso podporo, ko je sprejel njihovo državljanstvo!

Ali bodo enormna finačna vlaganja v britanski tenis končno dala rezultate pa bo pokazala prihodnost.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete