Petra Kvitova v Birminghamu do petega letošnjega naslova

24.06.2018
BIRMINGHAM, V.B. - Čehinja Petra Kvitova je velika travnata specialistka, še en dokaz je njena zmaga na WTA premier turnirju v Birminghamu.

Petra Kvitova je bila na travi v Birminghamu, kjer so poskrbeli za nagradni sklad v višini skoraj milijon USD, branilka naslova in lovoriko je uspešno ubranila. V finalu je po treh nizih s 4-6, 6-1, 6-2 premagala Magdaleno Rybarikovo. Slednja je sicer v četrtfinalu izločila ta teden fantastično Dalilo Jakupovič.

''Pravzaprav nisem pričakovala zmage na tem turnirju'', je izjavila Kvitova. ''Šla sem v tekmo po tekmo, resnično sem bila vesela, da spet nastopam na travi, res sem presenečena'', so bile besede osemindvajsetletne češke teniške igralke, ki ima v lasti tudi dva Wimbledona, nekoč pa je bila tudi 2. igralka sveta. 

8. igralka sveta Kvitova je prišla do petega naslova v letošnjem letu in je vodilna na ženski WTA turneji, v žepu ima 37 zmag, kar jo prav tako uvršča na sam vrh v tej sezoni. Rybarikovo je premagala drugič v drugem medsebojnem dvoboju, prvič sta se prav tako srečali v finalu, leta 2014 na turnirju Connecticut Open.

V finalu Birminghama sta se srečali dve travnati specialistki. Tudi 29-letna Slovakinja, 19. na WTA lestvici, najbolje igra na tej podlagi, na računu pa ima lovoriko tudi iz Birminghama. Začela je dobro, dobila je uvodni niz, nadaljevanje pa je bilo povsem v rokah Čehinje, ki je bombardirala iz vseh strani in zasluženo zmagala. V vitrino je postavila 25. lovoriko.


Nature Valley Classic
Kraj: Birmingham (V.B.)
Datum: 16.06.2018 - 24.06.2018
Kategorija: WTA Premier
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $936.128
https://www.lta.org.uk/major-events/nature-valley-classic/#

Finale:

4-Petra Kvitova (Czech republic) beat Magdalena Rybarikova (Slovakia) 4-6 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete