Peščeni čarovnik iz Majorke do 14. naslova na Roland Garrosu, 22. na grand slamih

05.06.2022
PARIZ, FRANCIJA - Kralj peska za večno, ja, to je Rafa Nadal. V finalu je letos po treh nizih odpihnil Norvežana Caspeja Ruuda in mu za slovo podaril t.i. kravato.

Španski teniški velemojster Rafael Nadal je na OP Francije prišel do 14. naslova, rekorda, ki bo skoraj zagotovo neponovljiv za večno. Nikoli ne reci nikoli, a dosežek 36-letnega Majorčana je tako velik, da je praktično NEPONOVLJIV. Letos je v finalu Roland Garrosa dobesedno odpihnil igralca, ki se je v takšni situaciji znašel prvič, Norvežan Casper Ruud je bil poražen po treh nizih s 6-3, 6-3, 6-0. Nadal je dobil zadnjih 11 iger !

Nadal je sedaj pri 22. naslovu na turnirjih za grand slam, ima že dva več od obeh največjih tekmecev, Federer in Đokovič ostajata pri številki 20. 

Že pred več kot desetimi leti so Špancu pripisovali malo možnosti, ko se je prvič soočal s poškodbami, a on se je vedno vrnil še močnejši. Sedaj pri 36 letih je letos osvojil prav oba turnirja za grand slam, OP Avstralije in OP Francije. VSA ČAST RAFA !

Prvič v karieri je Rafa povezal OP Avstralije in OP Francije v eni sezoni. ''Osebno se težko izrazim kakšni občutki me prevevajo. To je nekaj v kar nikdar nisem verjel. Biti tukaj, pri 36-ih letih in tekmovati ter zmagati na igrišču, ki je v moji karieri najljubši.... Ne vem kaj bo prinesla prihodnost, a še naprej se bom boril in nadaljeval'', je povedal neverjetni španski tenisač, ki je imel toliko kroničnih poškodb in še vedno vztraja in to na najvišjem nivoju. Ta teden je postal šele tretji, ki je na poti do naslova na turnirjih za grand slam premagal kar štiri TOP 10 igralce sveta. 

Pot do naslova za peščenega kralja pa je bila tokrat ena najtežjih. Z Augerjem Aliassimom je preživel 4 ure in pol dolg maraton, nato je dobil dvoboj z največjim rivalom Novakom Đokovičem, prav tako je bilo legendarno polfinale s Sašo Zverevom. Odigrala stza le dva niza, povprečje nizov pa je bilo daljše od ene nogometne tekme, žal se je končalo s težko poškodbo Nemca. V finalu je gladko opravil z Norvežanom, v dveh tednih pa še enkrat več pokazal svojo neverjetno moč in voljo, ki sta mu prinesla 14. naslov v Parizu. Njegova kariera na najvišjem nivoju je izjemna, v samem vrhu je že 18 let, statistika pa hvale vredna. Po osvojenih turnirjih velike četverice ga lahko gladko označimo za trenutno največjega tenisača vseh časov. 


 

Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 22.05.2022 - 05.06.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 38,000,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

5-Rafa Nadal (Spain) beat 8-Casper Ruud (Norway) 6-3 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete