Karolina Pliškova "preživela" 17 asov in osvojila Prago!

02.05.2015
Na teniškem WTA turnirju v Pragi sta se v finalu pomerili dve domačinki, na koncu je bila boljša mlajša!

PRAGA, ČEŠKA -  23-letna Karolina Pliškova (14. na WTA) je na WTA turnirju na Češkem upravičila status 1. nosilke in v razburljivem finalu premagala 29-letno rojakinjo Lucie Hradecko (74.) s 4:6, 7:5, 6.3 v nizih.

Karolina je letos vodilna po doseženih asih na WTA turneji, a tokrat so "bombe" letele tudi z druge strani. Hradecka je sprožila 17 asov in bila blizu končni zmagi, ko je povedla s 6:4 in v 2. nizu izenačila na 5:5, a ni zmogla še zadnjega koraka do svoje prve WTA lovorike v karieri. V odločilnem 3. nizu so ji pošle moči, saj je bil to že njen 8. dvoboj na turnirju, nekaj od njih je bilo zelo izčrpljujočih.

Pliškova je tako dobila že 28 dvoboj v letošnji sezoni, kar je največ od vseh. Osvojila je svoj 4. WTA turnir v karieri.

Karolina: "Težko je bilo igrati v finalu pred domačim občinstvom proti rojakinji. Z Lucie sva dobri prijateljici, veliko trenirava skupaj in se zelo dobro poznava. Nisem je hotela premagati, a sem morala. Vesela sem, da je zelo dobro igrala v 1. nizu. V 2. nizu sem malo zakomplicirala stvari, a se je izšlo. V 3. nizu je še bolj pospešila igro, bilo je kar čustveno zame, a sem srečna, ker sem na koncu ostala hladna in osvojila naslov"!

Hradecka ima sedaj razmerje zmag in porazov v finalih na WTA turneji 0:7 in čakati bo morala na novo priložnost za prvenec. V finalu dvojic sta slavili prihajajoči teniški zvezdnici Švicarka Belinda Benčič in Čehinja Katerina Siniakova. Za Belindo je bil to prvi WTA naslov, Katerina je pred tem že slavila!

 

 

J&T Banka Prague Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Praga, Češka
Datum: 27.04.2015-02.05.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 250.000
http://www.jtbopen.cz/en/news


Finale:

1-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Lucie Hradecka (Czech Republic) 4-6 7-5 6-3

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete