Pliškova bo v finalu močnega turnirja v Dubaju izzvala Halepovo

20.02.2015
DUBAJ, Z.A.E. - V finalu 2,5 milijona ameriških dolarjev vrednega WTA Premier turnirja v Dubaju bosta igrali Romunka Simona Halep in Čehinja Karolina Pliškova.

1. nosilka Simona Halep se je pobrala po nizu zaostanka v polfinalu, kjer je bila njena nasprotnica nekdanja št.1 svetovnega tenisa Caroline Wozniacki. 

Dan za tem, ko je preživela bitko z Jekaterino Makarovo, Rusinjo, s katero je izgubila letos na OP Avstralije, je Halepova v polfinalu hitro zaostala za niz. Danka je uvodni del spravila v svoj žep po samo pol ure, v katerih je na svoj servis oddala le 5 točk, nato pa se je zgodba obrnila. Romunska teniška zvezdnica je v 2. nizu zaigrala odlično, povedla 4-0, tudi v tretjem pa takoj prišla do brejka (2-0). V zadnjih dveh nizih je res uprizorila spoštovanja vredno predstavo za končnih 2-6, 6-1, 6-1.

''Moja taktika na začetku je bila zelo slaba. Enostavno sem udarjala, brez ritma in občutka, napravila sem ogromno napak. Vedela sem, da tako ne bo šlo, zato sem spremenila način in si s tem odprla več prostora na drugi strani. Jasno mi je bilo, da ne smem preveč pretiravati, kar se je poznalo. Vse do konca sem bila zbrana in zmagala'', je povedala Halepova, ki je že dvignila lovoriko na Premier turnirjih, lani v Dohi. V kolikor ji jutri uspe slaviti, bo spet 3. na WTA lestvici.

Karolina Pliškova je v finalu kariere. V Dubaju bo poskušala presenetiti še Simono Halep in dvigniti pokal zmagovalke

Karolina Pliškova je v finalu kariere. V Dubaju bo poskušala presenetiti še Simono Halep in dvigniti pokal zmagovalke

Romunko bo v finalu izzvala Karolina Pliškova. Čehinja je dobila obračun vzhajajočih zvezd s Španko Garbine Muguruzo. Dvoboj je zaznamoval odličen začetni udarec iz obeh strani, na koncu pa je bila po malo manj kot 3 urah boljša Pliškova s 6-4, 5-7, 7-5.

Pogoji v teniškem klubu Aviation so bili daleč od dobrih. Obe sta se soočili s peščenimi viharčki. ''Počutim se fantastično. Nisem si mislila, da lahko pridem vse do finala. Obe sva izjemno servirali in je bilo težko priti do brejka, čeprav sva imeli 0:30 ali celo 0:40. Vse to ni pomenilo nič, v kolikor nama ni uspelo dokončati zadnje točke'', je povedala Pliškova, ki na tako velikih turnirijih do tega tedna ni videla četrtfinala. 

 

Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 15.02.2015 - 21.02.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $ 2,513,000
Podlaga: Trda
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/


Polfinale:

1-Simona Halep (Romania) beat 3-Caroline Wozniacki (Denmark) 2-6 6-1 6-1
17-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Garbine Muguruza Blanco (Spain) 6-4 5-7 7-5     

 

pripravil: L.S.

foto: facebook                   

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete