10. karierni naslov za Halepovo na močnem turnirju v Dubaju

21.02.2015
DUBAJ, Z.A.E. - Zmagovalka bogatega, 2,5 milijona USD vrednega WTA Premier turnirja v Dubaju je Romunka Simona Helep.

Simona Halep je kot 1. nosilka v finalu Dubaja premagala vzhajjočo teniško zvezdo Karolino Pliškovo s 6-4, 7-6(4), a oba niza sta bila zelo tesna.

Halepova je osvojila 10. jubilejno zmago na WTA turneji, pravzaprav pa je izenačila svojo največjo lovoriko. Na WTA Premier turnirjih je slavila le še lani v Dohi. V ponedeljek se bo na računačniški lestvici zavihtela iz četrtega na 3. mesto. V letošnjem letu sta pred njo v bitki za zaključni turnir le Serena Williams in Marija Šarapova.

Uvodni niz je romunska tenisačica dobila po 41 minutah, drugi pa je trajal dlje, 66 minut. V drugem delu je najprej nadoknadila brejk zaostanka (0-2), nato pa dvakrat zapravila servis za zmago, pri 5-4 in 6-5, Pliškova je namreč vmes ubranila tudi zaključno žogico v obeh igrah. Tako je o zmagovalki oz. 3. nizu odločal tajbrejk, v katerem je bila v prednosti Čehinja (4-3), a zadnje štiri točke je vpisala Halepova.

Čehinja Karolina Pliškova (17. nosilka) je igrala v daleč največjem finalu kariere. Na tako močnih turnirjih do tega tedna nikdar ni videla niti četrtfinala

Čehinja Karolina Pliškova (17. nosilka) je igrala v daleč največjem finalu kariere. Na tako močnih turnirjih do tega tedna nikdar ni videla niti četrtfinala

 

Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 15.02.2015 - 21.02.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $ 2,513,000
Podlaga: Trda
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/


Finale:

1-Simona Halep (Romania) beat 17-Karolina Pliskova (Czech Republic) 6-4 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: facebook                   

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete