Podiralec rekordov Novak Đokovič slavil na zaključnem turnirju v Torinu

20.11.2022
TORINO, ITALIJA - Novak Đokovič je ujel Rogerja Federerja po številu naslovov na zaključnih turnirjih osmerice.

Srb Novak Đokovič je še enkrat dokazal, da gre za enega največjih tenisačev v zgodovini in igralca, ki podira oziroma ruši rekorde po tekočem traku. Danes je slavil v finalu zaključnega turnirja Nitto ATP Finals in ta dogodek osvojil še šestič. S tem se je na vrhu izenačil z Rogerjem Federerjem, ki je letos zaključil svojo profesionalno pot.

4,7 milijona USD je pospravil Srb za zmago v finalu proti Casperju Ruudu s 7-5, 6-3. Tekmeca sta ta teden zmagala v svojih skupinah, Nole pa je z vrhunsko predstavo, predvsem na returnu, razorožil Norvežana. Slednjemu niso pomagali tudi odlični močni udarci, Đokovič je imel odgovor pravzaprav na vse. Po 93 minutah je zasluženo roke dvignil v zrak.

Po fantastičnem finalu je Nole poslal sporočilo tudi nogometašem Srbije. ''Tako je, gremo orli'', je napisal na kamero.

Treba je pudariti, da je Đokovič letos imel ogromno težav, nanašajo se na status necepljenega proti koronavirisu. Januarja so ga izgnali iz Avstralije, kjer ni mogel braniti naslova, pravzaprav je dobil tudi prepoved vstopa za naslednja leta, a to se je pred kratkim spremenilo in Beograjčan bo naslednje leto sigurno nastopil. Nato je zaradi istih razlogov izpustil severnoameriško turnejo, kasneje pa še ameriško turnejo in OP ZDA. Kljub vsem tem neljubim dogodkom pa je vmes osvajal naslove, piko na 'i' pa postavil danes v Torinu.

Nole je sedaj zaključni turnir osvojil v treh različnih mestih, v Šanghaju je zmagal že leta 2008, nato je bil uspešen štirikrat v Londonu in danes v Torinu. 35-letnik je najstareši prvak v 53-letni zgodovini zaključnih turnirjev. 

23-letni Ruud je izgubil tudi četrti medsebojni obračun.


Nitto ATP  Finals
Kraj: Torino (ITA)
Kategorija: ATP Finals
Datum: 13.11.2022 - 20.11.2022
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 14,750,000 EUR
https://www.nittoatpfinals.com/

Finale:

7-Novak Đjokovic (Serbia) beat 3-Casper Ruud (Norway) 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete