Pokal Davis: Slovenci žal niso v Čilu osvojili niti ene točke

06.03.2022
Slovenski moški teniški reprezentanci v Čilu ni uspelo pripraviti presenečenja. V kvalifikacijah za svetovno skupino 1 Davisovega pokala je Slovenija izgubila s 4:0 in se tako vrača v svetovno skupino II.

Kot prva sta si nasproti stala Alejandro Tabilo (98. igralec sveta) in Bor Artnak (1777. igralec sveta). Slovenski mladinec (15. na mladinski lestvici ITF) je proti članu elitne 100-terice nudil odličen odpor, pod poraz pa je podpisal šele po osmi zaključni žogi. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu je navdušil z nekaj potezami in presenečal domačega igralca. V obeh nizih je Artnak zdržal do rezultata 3:3, nato pa je nekaj več pokazal Čilenec. Kljub temu, da je ta bolje zaključil oba niza, se niti v eni igri ni z lahkoto rešil Artnakovega odpora.

“Na igrišču sem se počutil zelo dobro. Tekma je bila zelo težka, igral sem proti igralcu iz prve stoterice. To je bil moj prvi takšen dvoboj. Začel sem dobro. Škoda, ker se mi ni izšlo v prvem nizu. Vseeno pa lahko rečem, da sem se dobro upiral tekmecu, kar bo dobra popotnica za naslednje tekme. Gledalci so bili glasni. Kljub temu, da niso bili na moji strani sem užival v vzdušju. Kot sem rekel sem zelo zadovoljen s svojo predstavo. Igralec je bil predober, še nikoli nisem igral proti tako dobremu igralcu. Za mano je zelo pozitivna izkušnja, ” je po zanimivem dvoboju dejal Artnak, dopolnil pa ga je kapetan Grega Žemlja: “Bor je odigral zelo solidno tekmo. Na trenutku je bil tako z igro kot z rezultatom zraven. Predvsem v prvem nizu, ko tekmec še ni osvojil igre s katero je potem dominiral v dvoboju. Škoda, da Bor določenih priložnosti ni izkoristil. Je pa v primerjavi s Paragvajem viden napredek v njegovi igri. Ima še številne rezerve, zaradi katerih pa je lahko pozitivno naravnan pred naslednjimi tekmami.”

V drugem obračunu sta se pomerila Nicolas Jarry (146. igralec sveta) in Blaž Rola (179. igralec sveta). Do odločitve je prišlo v tretjem nizu, ko je Rola pri 5:5 najprej brez dobljene točke izgubil igro na tekmečev servis, nato pa izgubil še svojega. ”Igral sem nad pričakovanji. Glede na to, da sem v sredo zjutraj ležal v postelji in večji del dneva preživel na stranišču, ob tem pa sem imel že pred prihodom v Čile težave s kolenom, sem lahko zelo zadovoljen. Zadovoljen sem tudi s tem, da bi lahko rezultat obrnil v svojo korist. Žal mi je zadnje igre, kjer sem podaril tri, štiri točke. Vendar pa sem glede na vse kar se mi je zgodilo tu zadovoljen z rezultatom,” je po tekmi dejal Rola.

Drugi dan je bil najprej na sporedu dvoboj dvojic. Za Slovenijo sta v Vini del Mar zaigrala Sebastian Dominko in Blaž Rola. Uigrana Čilenca Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo sta bila boljša in po uri in 19 minutah slavila zmago s 6:2 in 6:3. Slovenca sta osvojila 5 iger, vendar sta prikazala bistveno boljšo igro kot to kaže rezultat. V obeh nizih sta imela svoje priložnosti, vendar jih na koncu nista uspela izkoristiti. Zmagovalec kvalifikacijskega dvoboja je bil tako odločen že po treh tekmah. “Malo smo razočarani, vendar pa se moramo zavedati, da je bil to naš maksimum. Žal mi je predvsem dvoboja Blaža Role v petek, ki bi ga lahko dobili in imeli danes aktiven rezultat. Hkrati bi bila domača ekipa pod večjim pritiskom. Tudi v dvojicah sta fanta odigrala zelo solidno. Četudi rezultat ne kaže tega, sta imela cel kup priložnosti za bolj ugoden razplet. Blaž je imel res veliko smole, zaradi težav s kolenom je moral spremeniti celoten gib pri servisu, ob tem pa ne smemo pozabiti še na zastrupitev s hrano. Žal nismo osvojili nobene točke.” je povedal slovenski kapetan Grega Žemlja.

“Glede na hiter poraz lahko rečem, da sem razočaran. Težko pa je bilo pričakovati kaj več. Že v Čile smo prišli močno oslabljeni, potem pa so se težave nadaljevale tudi tukaj. Vsaj pri meni je šlo vse narobe. Daleč od tega, da smo bili 100 %. Igrali smo proti močni ekipi. Če bi igrali z najboljšo ekipo bi bilo bolj izenačeno. Treba pa je biti realen. Izgubili smo, zdaj pa je potrebno naš pogled usmeriti v prihodnost,” je dejal vodja na igrišču Blaž Rola.

V četrtem obračunu je Dominko zaigral še proti 832. igralcu sveta Diegu Fernandezu Floresu. Slovenec je dobil prvi niz, naslednja dva pa Čilenec in dvoboj se je končal z rezultatom 4:0 za Čile. Slovenijo naslednji nastop v Davisovem pokalu čaka sredi septembra v svetovni skupini II, tekmec pa še ni znan.


Davisov pokal, kvalifikacije za svetovno skupino I

Čile – Slovenija 4-0
1. dan
Alejandro Tabilo – Bor Artnak 6:3, 6:3
Nicolas Jarry – Blaž Rola 6:3, 3:6, 7:5

2. dan
Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo - Sebastian Dominko/Blaž Rola 6:2, 6:3
Diego Fernandez Flores - Sebastian Dominko 3:6, 7:6 (4), 10:2

 

pripravil: L.S.

vir: Tenis Slovenija

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete