VIDEO: Finci v Ljubljani dobro razpoloženi

01.03.2011
Teniška izbrana vrsta Finske se že nahaja v Ljubljani, vse skupaj pa skrbno beležijo tudi na filmskem traku.

Jarkko Nieminen (50. na ATP) in druščina je nastanjena v hotelu Slon v centru Ljubljane, kjer je za njih seveda dobro preskrbljeno.

Finska je prvič nastopila v Davisovem pokalu že davnega leta 1928 in to proti ekipi Jugoslavije, na ITF lestvici pa se trenutno nahajajo na 34. mestu. Slovenija se je z igralci iz božičkove dežele do sedaj pomerila dvakrat, rezultat pa je izenačen. Prvič sta ekipi igrali v četrtfinalu 2.evroafriške skupine leta 1994, dvoboj pa je potekal na sedaj propadlem stadionu Ten Ten. V takratni ekipi slovenske izbrane vrste je bil tudi sedanji kapetan Blaž Trupej, ki je dobil odločilno točko ter priboril zmago Sloveniji. Naslednjič sta se ekipi pomerili čez sedem let v Helsinkih na Finskem. Tistega leta 2001 je Finska slavila po zaslugi Jarkka Nieminena, ki je dobil odločilni, peti dvoboj proti Andreju Kračmanu. Zanimivo, a od petka do nedelje bo v vsaki ekipi po en član, ki je v prvih dveh medsebojnih dvobojih odločil zmagovalca.

Finska teniška repreznetanca beleži najboljše uspehe v letih 1990, 1999 in 2002, ko so izpadli v odločilnih bojih za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala, nazadnje pa so se pomerili z ekipo Južno Afrike, ki jih je v 2. krogu 1. evroafriške skupine v Pretoriji ponižala kar s 5-0.

V dvorani Tivoli bo od petka do nedelje vroče kot že dolgo ne, zato ste vsi vabljeni, da pridete bodrit naše teniške ase. Z našo pomočjo bodo Blaž, Grega, Luka in Aljaž Fince poslali domov bolj kislih obrazov, kot jih lahko vidite spodaj v video prispevku.

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete