Z Italijani julija na Sardiniji!

20.04.2011
Italijanska teniška zveza je objavila kje se bo igral dvoboj Italije in Slovenije v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala.

Julija slovensko moško teniško reprezentanco čaka dvoboj 2. kroga v pokalu Davis, kjer nastopajo v 1. evroafriški skupini. Že ko so naši junaki marca v Tivoliju premagali Fince je bilo jasno, da se bo dvoboj z Italijani igral na njihovem terenu.

TZS in vsi mi smo si potihem želeli, da bi se 'zgodovinski' dvoboj odigral kje blizu naše meje, a na žalost od tega ne bo nič. Naši sosedje so presenetili z izborom in tako se bo obračun od 10. do 12. julija igral v letoviškem mestu Arzachena na Sardiniji.

Slovenska izbrana vrsta se z Italijani ni pomerila še nikoli, a prepričani smo, da bodo Azzuri poskrbeli za peščeno podlago, kjer se najbolje znajdejo. Igralci kot so Starace, Volandri,...so peščeni specialisti. No, vsekakor bo obračun zelo zanimiv, še posebej za nas. Za lažjo predstavo. Naši 'mušketirji' bodo z Itailijani igrali takoj prvi vikend po končanem tretjem grand slamu sezone na travnatih terenih Wimbledona.

Zmagovalec obračuna se bo od 16. do 18. septembra s še neznano ekipo boril za vstop v svetovno skupino pokala Davis.

 

pripravil: L.S.

foto: daviscup.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete