V Pakistanu začenja Nik Razboršek

05.03.2020
Slovenska teniška reprezentanca jutri začenja letošnje tekmovanje v Davisovem pokalu. V kvalifikacijah svetovne skupine I je tekmec Pakistan.

Na današnjem žrebu v Islamabadu smo dobili pare jutrišnjih posamičnih dvobojev. Na travnato igrišče športnega kompleksa v prestolnici Pakistana bosta najprej stopila Nik Razboršek in Aisam Quereshi, sledil pa bo dvoboj Blaž Kavčič - Ageel Khan. Za jutrišnji dvoboj dvojic je kapetan Miha Mlakar prijavil Blaža Kavčiča in Toma Kočevarja Dešmana. Naj spomnimo, dvoboji se igrajo na dva dobljena niza.

Miha Mlakar, kapetan: “V ekipo sem kot prvega igralca postavil Blaža Kavčiča in kot drugega Nika Razborška. Sta najvišje uvrščena na lestvici, pa tudi po prikazanem na treningu sta bila najboljša. Pakistan bo verjetno vse tekme odigral z najboljšima igralcema. Trenutno tu dežuje, napoved je slaba, tako, da je vprašanje, koliko se bo jutri sploh igralo. Na žrebu je bilo prijetno vzdušje. Prišla je tudi ministrica za šport, predsednik teniške zveze in trije ambasadorji. Dogodek je bil res lep. Veselimo se tekem. Pripravljeni smo in komaj čakamo na začetek.”

Blaž Kavčič: “Žreb je določil, da bo najprej igral Nik. 20 minut po koncu njegovega dvoboja bom zaigral jaz. Zaradi tega sta prva igralca nekoliko v prednosti, ker ve, kdaj se bo začel njegov dvoboj in se ustrezno pripravi. Vseeno pa to ni tako pomembno. Tukaj vse poteka nad pričakovanji. Vsi smo imeli pomisleke glede varnosti ampak lahko rečem, da so bile vse skrbi odveč. Smo v odličnem hotelu, ki je zelo dobro varovan. Tudi na igriščih nismo imeli nobenih težav. Edina stvar, ki nas moti je slabo vreme. Danes verjetno ne bomo trenirali. Tudi jutri je zelo slaba napoved. Lahko se celo zgodi, da bo dvoboj prestavljen za en dan. Trava je namreč zelo občutljiva na vlago. Trenutno je igrišče pokrito in s tem zavarovano pred vodo. Če bo slabo vreme se dvoboj lahko zavleče in to je zelo neprijetno za igralce. Počutje je dobro. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh in seveda upamo na zmago.”

Dvoboj se bo igral na travnati podlagi. Kapetan Miha Mlakar je v reprezentanco vpoklical Blaža Kavčiča (285. ATP), Tomaža Lipovška Puchesa (637. ATP) , Nika Razborška (700. ATP) in Toma Kočevarja Dešmana (790. ATP). Slovenija po spremenjenem načinu tekmovanja v Davisovem pokali nastopa v kvalifikacijah za svetovno skupino 1. V tej skupini je 24 reprezentanc. 12 ekip je lanskih poraženk iz 1. evroafriške, azijskooceanijske in ameriške skupine, 12 pa lanskih zmagovalk iz 2. evroafriške, azijskooceanijske in ameriške skupine. Zmagovalci bodo 18. in 19. septembra letos igrali svetovni skupini 1 (DC World Group 1 - 24 reprezentanc), poraženci pa v svetovni skupini 2 (World Group 2).

Za reprezentanco Pakistana so prijavljeni 20-letni Muzammil Murtaza (1586. na ATP lestvici v dvojicah), 39-letni Aisam Quereshi (49. na ATP lestvici v dvojicah), 40-letni Aqeel Khan (brez uvrstitve), 25-letni Muhammad Abid (brez uvrstitve) in 27-letni Heera Ashiq (brez uvrstitve). Quereshi in Khan v Davisovem pokalu nastopata že od leta 1998. Quereshijevo razmerje zmag in porazov je 64:29, Khanovo pa pa 56:53. Quereshi je leta 2010 nastopil v finalu OP ZDA v igri moških in mešanih dvojic, med dvojicami pa je bil najvišje uvrščen na 8. mestu (2011).

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete