Poljakinje ugnale Slovenke

06.02.2020
LUKSEMBURG - Drugi dan tekmovanja v 1. evroafriški skupini pokala FED je Poljska po obeh posamičnih dvobojih prišla do neulovljive prednosti z 2:0. V prvem srečanju je zaradi rahle bolezni Kaje Juvan in Dalile Jakupovič priložnost dobila Nika Radišič. Za 19-letno Radišičevo je bil to sploh prvi nastop med posameznicami v tem tekmovanju. Leto dni mlajša Iga Swiatek (48. mesto na lestvici WTA) je bila boljša s 6:2 in 6:1. V drugem srečanju je Tamara Zidanšek izgubila proti Magdi Linette (42. mesto na WTA) s 7:5 in 6:4. Za igro dvojic je kapetan Andrej Kraševec določil naši najmlajši igralki 19-letno Kajo Juvan in 17-letno Pio Lovrič, ki sta prispevali točko.

Radišičeva, ki je na lestvici WTA kar 481 mest za Poljakinjo, je dvoboj začela pogumno in po štirih igrah je bilo 2:2. Do konca dvoboja pa je nato povsem prevladovala Iga Swiatek, ki je izgubila le še igro. Poljakinja je odlično servirala in na svoj servis Niki prepustila vsega šest točk. Naši igralki, ki si je priigrala eno “brejk” priložnost, je servis odvzela petkrat, na koncu pa je bila boljša za 30 točk (62:32). Dvoboj je trajal 56 minut.

“To je bila moja prva posamična tekma za reprezentanco. Želela sem si jo čimbolje odigrati in zmagati. Zato sem tekmo začela agresivno, kar pa danes nibilo dovolj. V drugem nizu sem imela nekaj priložnosti za igro in tudi brejk priložnost, a sem takrat odigrala preveč pasivno. Iga je kot bolj izkušena igralka to izkoristila. Zame je to nova izkušnja. Vesela sem, da sem lahko igrala prvo tekmo za Slovenijo,” je po dvoboju dejala Radišičeva.

Sledilo je srečanje prvih igralk obeh reprezentanc. To je bil njun četrti medsebojni dvoboj. Zidanškova je dobila dva, enkrat pa je zmagala Poljakinja. Tokrat je bila boljša Magda Linette. V izenačenem prvem nizu je Zidanškova pri 5:4 servirala za zmago v nizu, a je Poljakinja nato dobila tri igre zapored in s tem tudi prvi niz. V drugem je Poljakinja vodila že s 5:2, a se Tamara ni predala in znižala na 5:4. Čeprav je nato servirala za izenačenje pa ji je Linettova še sedmič odvzela servis in dvoboja je bilo po uri in 34 minut konec. Slovenke imajo jutri prost dan.

“Danes sem na žalost izgubila. Magda je odigrala zelo dobro. Tekma je bila na visokem nivoju. Moja igra je bila boljša kot včeraj, žal pa smo danes izgubili. Hvala vsem za podporo in bodite z nami tudi v soboto,” je dejala Zidanškova.

Dvoboj proti Poljski je s tribune spremljal tudi Marko Umberger, častni predsednik Tenis Slovenija: “Jaz sem z današnjo tekmo zadovoljen. Naše punce so formirane igralke, naša ekipa pa je dobro uigran stroj. Imajo res lep odnos. Tamara je igrala proti vrhunski igralki. Igrala je zelo dobro. Mogoče je malce slabše servirala. V drugem nizu se je vrnila po zaostanku. Punce so že včeraj naredile dober rezultat. Računam, da bo v soboto veliki dan. Vesel sem, da sem del ekipe, ki se res dobro razume.

Slovenija kljub porazu ostaja v boju za nadaljevanje tekmovanja, saj gre pričakovati, da bodo Poljakinje jutri zlahka premagale Turkinje. Naj spomnimo, prvi dve reprezentanci iz skupine B bosta v soboto odigrali odločilni dvoboj za napredovanje v nadaljnje tekmovanje proti najboljšima reprezentancama iz skupine A (Srbija, Švedska, Luksemburg), tretjeuvrščena ekipa v skupini pa bo igrala za obstanek.


Pokal Fed

1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, skupina B

SLOVENIJA - POLJSKA 1:2
Radišić - Swiatek 2-6 1-6
Zidanšek - Linette 5-7 4-6
Juvan/Lovrič - Chwalinska/Rosolska 7-5 6-0

 

vir: Tenis Slovenija

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete