Poljska zvezdnica Iga Swiatek do naslova na OP ZDA

11.09.2022
NEW YORK, ZDA - Iga Swiatek je zdržala pritisk in osvojila svoj tretji grand slam, po dveh zmagah v Parizu je sedaj slavila še v New Yorku.

Iga Swiatek je dobesedno blestela v prvem delu sezone, saj je skupaj z Roland Garrosom osvojila kar osem turnirjev, devetaga pa v najbolj pomembnem trenutku, na turnirju za grand slam v ZDA. Kraljica ženskega tenisa je v finalu Flushing Meadowsa s 6-2, 7-6(5) ugnala Tunizijko Ons Jabeur. Slednja je bila v drugem finalu turnirjev velike četverice zapored, prekratka je bila tudi na Wimbledonu.

Ja, od danes naprej je Swiatkova prva igralka sveta, Jabeurjeva pa druga, kar priča, da sta se za naslov pomerili pravi dve igralki, trenutno najboljši na turneji. Finale je Poljakinja odprla fenomenalno, takoj povedla 3-0, osvojila je skoraj vse točke. Na drugi strani se je Ons vrnila po odmoru in znižala na 3-2, a kaj, ko je zaključek spet bil v domeni Ige. Niz je bil končan v manj kot pol ure, tudi v drugem pa je poljska igtralka odprla silovito, spet imela v rokah 3-0 in 4-2, toda Jabeurjeva je uspela izsiliti podaljšano igro, bila enakvredna, ni pa se ji izšlo, da bi poskušala v 3. nizu presenetiti tekmico in obrniti potek srečanja. 

''Nisem pričakovala te zmage, saj nisem bila najboljša na ameriški turneji. Je pa to potrditev dobrega dela, sem zelo ponosna nase'', je povedala Iga Swiatek, prva številka 1 WTA lestvice, ki je slavila na OP ZDA po Sereni Williams leta 2014. 

Iga Swiatek ima pri 21 letih že tri turnirje za grand slam, deluje tako, kot da je pred njo vladavina na turneji. 


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.08.2022 - 11.09.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 60,000,000
http://www.usopen.org/

Finale:

1-Iga Swiatek (Poland) beat 5-Ons Jabeur (Tunis) 6-2 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete