V finalu grand slama v New Yorku se bosta spopadli Tunizijka in Poljakinja

09.09.2022
NEW YORK, ZDA - Finale letošnjega OP ZDA bosta začinili Poljakinja Iga Swiatek in Tunizijka Ons Jabeur.

Tunizijka Ons Jabeur je postala prva finalistka letošnjega zadnjega turnirja velike četverice v New Yorku. V polfinalu je gladko s 6-1, 6-3 nadigrala Francozinjo Caroline Garcio, vse skupaj je trajalo le 66 minut.

8 asov in 21 vinerjev je sproducirala Jabeurjeva, sploh se ni ssočila z brejk žogo tekmice, sama pa je vnovčila vse štiti priigrane. Zelo je bila zadovoljna na servisu, posebej na prvem, saj je Garcia napadla drugega. Prav zato je bil pomemben prvi začetni udarec in ta ji je šel odlično iz rok. Garcia je bila v nizu 13 zaporednih zmag, a Tunizijka je bil precej boljša in je zasluženo v drugem zaporednem finalu grand slamov, saj je bila finalistka tudi na Wimbledonu. 

Ons Jabeur ima priložnost, da pride do prvenca na grand slamih. Letos je že igrala v finalu Wimbledona.

Ons Jabeur ima priložnost, da pride do prvenca na grand slamih. Letos je že igrala v finalu Wimbledona.

V drugem polfinalu je 1. igralka sveta Iga Swiatek obrnila dvoboj proti Arini Sabalenki. Belorusinja je vodila 4-2 v 3. nizu, na koncu pa je morala priznati premoč Poljakinji, ki je v finale prišla po 2 urah in 11 minutah in rezultatom 3-6, 6-1, 6-4. Swiatkova pred tem letom nikdar ni prišla do četrtfinala na OP ZDA, danes se je prebila v treji finale grand slamov. Oba prejšnja finala je dobila, a tokrat ji proti Tunizijki ne bo lahko, saj je ta v res odlični formi in ima vse možnosti, da kot prva Arabka pride do lovorike na turnirjih velike četverice. 


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.08.2022 - 11.09.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 60,000,000
http://www.usopen.org/

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete