Portorož bo gostil mini WTA turnir namesto challengerja

17.02.2021
V Portorož se vrača ženski tenis, a poslavlja moški.

Teniška zveze Slovenije bo organizirala WTA turnir serije 125k, ki ga bo gostil Portorož. Mesto vrtnic, ki je sedaj že stalnica v teniškem urniku, bo spet gostilo dekleta in to od 13. septembra do 19. septembra 2021.

Gre za najmanjši izmed WTA turnirjev, nagradni sklad znaša 125,000 ameriških zelencev, kar je vseeno precej več od sklada, ki so ga imeli moški na challengerju. Le ta se sedaj poslavlja.

"Koronsko krizo, ki je naša življenja postavila na glavo, smo izkoristili in po desetih letih v Slovenijo pripeljali najboljše teniške igralke na svetu. Veliko organizatorjev se namreč zaradi takšnih ali drugačnih težav odpoveduje turnirjem, zato je WTA zelo zainteresiran za nova prizorišča. Glede na to, da je Portorož že gostil turnir WTA, so nam v Združenju poklicnih igralk na stežaj odprli vrata," je povedal direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič. 

"Poleg pokroviteljev bodo imele glavno besedo pri vsem skupaj slovenske igralke. Na turnir so vabljene vse naše dame, Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Dalila Jakupovič, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, priložnost pa bodo dobile tudi nekatere mlajše igralke," je dodal Krušič.

Ni skrivnost, da slovenski ženski tenis na splošno daleč prekaša moškega, vsaj v zadnjem času. Slovenija ima namreč precej več deklet, ki kotirajo med najboljšimi, kot fantov. Polona Hercog je 51. igralka sveta, Tamara Zidanšek 91., Kaja Juvan 104., Dalila Jakupovič 247. Ob teh sta tu še specialistki za dvojice Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Od fantov je med prvih sto le Aljaž Bedene – 57., Blaž Rola je 159., Blaž Kavčič pa 257.

Portorož je bil med leti 2005 in 2010 že prizorišče turnirja serije WTA, takrat bolj močnega, saj je bil ob koncu nagradni sklad 220,000 USD. Na turnirju smo takrat videli tudi dve številki 1 svetovnega tenisa, Jeleno Jankovič in Dinaro Safino. Verjetno zaradi manjšega denarnega sklada udeležba ne bo tako močna, a vseeno gre za turnir kategorije WTA, na katerem bomo gledali igralke svetovnega kova, kamor spada tudi cvet slovenskih deklet.

Zadnja zmagovalka Porotoža 2010 je bila sedaj že teniško upokojena Rusinja Ana Čakvetadze.

Zadnji finalistki Portoroža 2010 Johanna Larsson in Ana Čakvetadze. Foto: M.S.

Zadnji finalistki Portoroža 2010 Johanna Larsson in Ana Čakvetadze. Foto: M.S.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete