Ženski Premier Mandatory v senci predlaganih sprememb

03.10.2016
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Na daljnem vzhodu se je začel zadnji letošnji turnir serije Premier Mandatory.

Teniški turnir v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 milijona ameriških dolarjev je že v polnem zagonu. V Peking je z izjemo poškodovane Serene Williams pripotovale vse najboljše igralke sveta. Napredovanje v drugi krog si si med drugim že zagotovile Garbine Muguruza, Simona Halep in Agnieszka Radwanska. Tudi dekleta nabirajo točke za lestvico Road to Singapore, ki bo določila udeleženke zaključnega turnirja.

Na prizorišču olimpijskih iger iz leta 2008 pa bolj kot teniško dogajanje odmevajo besede direktorja Zveze teniških profesionalk Steva Simona, ki razmišlja o korenitih spremembah ženskega tenisa. Ena od predlaganih sprememb je, da bi obračune omejili na 60 do 90 minut, kar bi najlažje dosegli z odpravo tretjega niza in uvedbo super podaljšanje igre. Med predlogi je tudi ukinitev obstoječega sistema točkovanja.

''Pomagalo nam bi pri televizijskih prenosih,'' je tržno naravnanost predlaganih sprememb potrdil Simon. ''Ljudi bomo zadržali na sedežih. Obstaja veliko večja verjetnost, da boš spremljal obračun, ki bo potregel z veliko napetimi točkami. Točkovanje brez AD (prednost, op. a.) ustvarja dramo. Morali bi se pogovoriti. Prepričan sem, da bo prvi pogovor potekal takole 'ne, tega nočemo.' Če začnemo na nižjem nivoju in se začne to prenašati na naslednje generacije, bi bili lahko sčasoma na boljšem,'' je povedal Simon in dodal, da zanimanje gledalcev upada, saj si nihče ne želi pred televizijskim sprejemnikom presedeti od dve do tri ure.

WTA po mnenju direktorja potrebuje jasnejšo klasifikacijo turnirjev. Pri tem bi se zgledoval po ATP. ''Želimo si ustvariti boljše definicije naših turnirjev. Trenutno je veliko zmede pri določanju, za kateri tip turnirja sploh gre. Mislim, da lahko marsikaj izboljšamo,'' je zaključil Simon.


China Open
Kraj: Peking, Kitajska
Datum: 01.10.2016 - 09.10.2016
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Žreb: S-64, D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 5,424,394
http://www.chinaopen.com.cn/

 

pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete