Poškodba in Cicipas prevelik zalogaj za Bedeneta v 3. krogu OP Francije

03.10.2020
PARIZ, FRANCIJA - Na peščenem grand slam turnirju v Parizu je izpadel še zadnj slovenski predstavnik v posamični konkurenci. Aljaž Bedene je moral v 3. krogu stisniti roko favoriziranemu Stefanosu Cicipasu.

Aljaž Bedene je izenačl svojo najboljšo uvrstitev na turnrjih za grand slam, prav tako 3. krog tekmovanja na najvišjem teniškem nivoju ostaja najboljša slovenska moška teniška uvrstitev. V drugi teden turnirjev velike četverice se do sedaj ni uspelo prebiti še nobenemu.

31-letnemu Ljubljančanu ni bilo lahko, poleg razpoloženega 22-letnega Grka se je boril še s poškodbo in na koncu je predal še pred uradnim porazom, pri rezultatu 6-1, 6-2, 3-1.

1 uro in 21 minut je zdražl Bedene (56. na ATP) proti izvrstnemu Cicipasu, ki je 5. nosilec turnirja v glavnem francoskem mestu. Uvodni niz je Grk dobil po manj kot uri igre, zaradi bolečin v gležnju pa je Aljaž vzel tudi medicinski premor. Tudi v 2. nizu so se bolečine ponavljale, slovenski teniški as ni imel nobenih možnosti. Grk je igral zlahka in se vsebolj bližal zmagi, Aljaž mu je je olajšal še pred dokončim matom, ko je predal. Cicipasa je letos sicer presenetil na trdi podlagi v dvorani v Rotterdamu, tokrat je bil brez moči. proti šestemu na ATP lestvici. Za nastop v 3. krogu je Bedene prejel 126,000 evrov pred odbitim davkom in 90 točk za ATP lestvico.

4. krog oz. osmina finala tekmovanja na grand slamih ostaja želja slovenskega moškega tenisa, vsi upi pa so položeni prav v Bedeneta, saj je daleč najuspešnejši slovenski tenisač v zgodovini. Če ne bo kakšnega velikanskga presenečenja tudi v ozadju slovenskega moškega tenisa zaenkrat ni izstopajočega imena, ki bi dosegal vsaj približno takšne rezultate kot jih Bedene, vse kaže da bodo že nastopi na challengerjih velik dosežek, ko se poslovi ta generacija. 


Roland-Garros 2020 
Kraj: Pariz (Francija)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 21.09.2020 - 25.09.2020
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €38.000.000
https://www.rolandgarros.com/en-us/

3. krog:

5-Stefanos Tsitsipas (Greece) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-1 6-2 3-1 Retired

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete