Prvi na igrišče Blaž Kavčič

02.02.2017
V prostorih mariborske mestne hiše Rotovž je bil opravljen žreb pred jutrišnjim začetkom dvoboja prvega kroga za Davisov pokal druge Evro-afriške skupine med Slovenijo in Monakom.

Kontrolorka največjega teniškega dogodka v zimskem času v Sloveniji, Romunka Mihaela Testiban, je s pomočjo podžupana občine Maribor Saša Pelka izžrebala, da bo v petek v dvorani ŽTK v Mariboru začel Blaž Kavčič (171.ATP), ki se bo pomeril z devet let mlajšim Lucasom Catarino (885.).

Takoj za njima bosta na igrišče stopila Grega Žemlja (151.) in Romain Arneodo (954.). Uvodno presenečenje je zagotovo pripravil monaški kapetan Guillaume Couillard, ki prvi tekmovalni dan ne računa na najvišje uvrščenega igralca Benjamina Ballereta (760.), a kot je dejal prvi slovenski igralec Grega Žemlja, so v igri lahko tudi preračunljive igre.

»Pričakoval sem druga dva igralca. Nikoli ne veš. Lahko, da nasprotnik taktizira, saj ima kapetan uro pred tekmo možnost zamenjati igralca. Osredotočili se bomo nase in jutri napadli, ne glede na to kdo bo na drugi strani.«

Blaž Kavčič: »Nasprotnik je čista neznanka. Vem, da si ga bosta kapetan in pomočnik ogledala. Občutki na treningu so bili dobri, ampak tekma je nekaj drugega. Mislim, da bodo štirje treningi v dvorani ŽTK dovolj, da se dobro privadim na pogoje.«

Grega Žemlja bo v petek na teren stopil kot drugi izmed Slovencev

Grega Žemlja bo v petek na teren stopil kot drugi izmed Slovencev


Davisov pokal, druga Evro-afriška skupina

Petek, 3.2. ob 15. uri
Blaž Kavčič (SLO) – Lucas Catarina (MON)
Grega Žemlja (SLO) – Romain Arneodo (MON)

Sobota, 4.2. ob 15. uri
G. Žemlja, B. Kavčič (SLO) – B. Balleret, T. Oger (MON)
Nedelja, 5.2. ob 15. uri
Grega Žemlja (SLO) – Lucas Catarina (MON)
Blaž Kavčič (SLO) – Romain Arneodo (MON)


Vsi trije tekmovalni dnevi se bodo začeli ob 15. uri, vstop pa je za gledalce prost. Parkirnih mest je pred teniško dvorano in v okolici, v bližini je dvorana Tabor, več kot dovolj.

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar / Sportida

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete