Še 4 dni do pomembnega dvoboja z Južno Afriko!

09.09.2013
Še štiri dni nas loči do pomebnega obračuna v Davisovem pokalu, ko se bo Slovenija pomerila z JužnoAfriko, zmagovalec pa v naslednjem letu ostaja v 1.evroafriški skupini, kjer bo imel možnost, da se poskuša prebiti v svetovno skupino. Teniška igrišča v Tivoliju in slovenska ekipa računa tudi na pomoč navijačev.

Slovenija se bo v okviru prve evro-afriške skupine pomerila z Južnoafriško republiko, kapetan slovenske teniške vrste Blaž Trupej pa je za dvoboj prijavil tudi najboljšega slovenskega igralca, Grego Žemljo. Poleg Žemlje so v ekipi še Blaž Kavčič, Blaž Rola in Janez Semrajc. Najboljši igralec JAR bo 162. igralec z lestvice ATP Rik De Woest.

Slovenijo v boju za obstanek v prvi evro-afriški skupini čaka dvoboj z Južnoafriško republiko, ki bo glede na postavo imela odlično priložnost za revanš ob lanskem tekmovanju v Johannesburgu, ki ga je izbrana vrsta JAR dobila nadvse prepričljivo s 5:0. Slovenija je bila aprila prosta, saj je po februarskem porazu s Poljsko čakala na svojega tekmeca v boju za obstanek. Aprilski poraz JAR proti Poljski je pomenil, da si je Poljska zagotovila kvalifikacije za svetovno skupino, izbrana vrsta JAR pa se bo merila s slovensko vrsto za obstanek.

Svež pesek na igrišču, tudi tribune so nared…manjkate samo še vi – dragi navijači!

Svež pesek na igrišču, tudi tribune so nared…manjkate samo še vi – dragi navijači!

Konec tedna ste številni vabljeni, da z  glasnim navijanjem podprete Slovence. Po urniku bo prvi dvoboj v petek ob  11.  uri, v četrtek pa bo na sporedu tudi žreb. Čaka nas torej izjemen športni vikend. Dvoboji v Tivoliju bodo čez dan tako, da nikakor ne boste zamudili tekem slovenske košarkarske na domačem Eurobasketu.

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: TZS
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete