Prvi TOP 10 finale Umaga je pripadel Janniku Sinnerju

01.08.2022
UMAG, HRVAŠKA - Prvič v zgodovini turnirja v Umagu se je zgodilo, da sta se v boju za naslov znašla dva tenisača iz elitne deseterice.

Letošnja izvedba turnirja Plava Laguna v Umagu je bila po zasedbi izjemno močna. Kar dva tenisača sta prišla v Istro, ki sta v TOP 10 in oba sta prišla do finala. Prvopostavljeni Carlos Alcaraz se je v boju za lovoriko soočil z 2. nosilcem Jannikom Sinnerjem. Pred polnimi tribunami je na koncu slavil Italijan Sinner z rezultatom 6-7(5), 6-1, 6-1.

Ja, tudi prvič se je zgodilo, da sta bila zadnja dva dneva tekmovanja razprodana, kart za polfinale in finale ni bilo moč kupiti na dan tekmovanja. Na tribunah so v finalu prevladovali pristaši Sinnerja, saj je v tem čau v Umagu ogromno Italijanov in na koncu so bili presrečni, da je njihov ljubljenec odnesel domov prvo letošnjo lovoriko.

Jannik Sinner je v letošnji sezoni eden najbolj konstantnih tenisačev, le čakal je, da v zrak dvigne zmagovalni pokal, ta trenutek je prišel v Umagu. V 1. nizu je sicer 'vroči' Alcaraz dobil podaljšano igro, v nadaljevanju pa je Sinner z odlično igro z osnovne črte izničil vseh devet brejk žogic tekmecu in po 2 urah in 26 minutah zmagal. 

''Sem izjemno vesel. Za mano je naporno leto, imel sem nekaj nesrečnih trenutkov, a vseskozi smo z ekipo verjeli. Uspelo nam je priti do naslova ta teden v Umagu. Imam še veliko prostora za napredovanje, vse to pa je del procesa, ki se ne zgodi čez noč'', je povedal Jannik, ki je Alcaraza ugnal še drugič v zadnjih štirih tednih. Pred tem mu je vzel mero po štirih nizih še na Wimbledonu. 

Italijan je pred današnjim zmagoslavjem dobil pet turnirjev na trdi podlagi, Alcaraz pa je še drugi teden zapored pot končal v finalu. Prejšnji teden ga je v Hamburgu v finalu premagal Musetti, ki pa je v Umagu končal svoj pohod že v 2. krogu potem, ko je v prvem izločil edinega slovenskega predstavnika Aljaža Bedeneta. 


Plava Laguna Croatia Open Umag
Kraj: Umag
Kategorija: ATP 250
Datum: 25.07.2022 - 31.07.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 597,900 EUR
https://www.croatiaopen.hr/hr/naslovnica/

Finale:

2.Janiik Sinner (Italy) beat 1-Carlos Alcaraz (Spain) 6-7(5) 6-1 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete