Radu Albot spisal zgodovino moldavskega tenisa v Delray Beachu

25.02.2019
DELRAY BEACH, ZDA - Zmagovalec ATP250 turnirja v Delray Beachu je Moldavec Radu Albot. Le ta je prišel do prvenca zase in za Moldavijo.

Niti dež ni ustavil Moldavca Raduja Albota, da bi v Delray Beachu prišel do prvega naslova na ATP turnirjih v karieri. 29-letnik je prvi Moldavec, ki ima v rokah lovoriko na ATP turneji, v finalu Delray Beacha je s 3-6, 6-3, 7-6(7) premagal Britanca Dana Evansa.

Albot pred turnirjem v ZDA še nikdar ni igral v finalu, dva polfinalna nastopa pa sta za v pozabo, saj je v vsakem osvojil le štiri igre. Trenutno 82. igralec sveta pa je obrnil tablico v tem tednu, tudi v finalu, ki ga je prekinil dež, je ohranil mirno kri in slavil po malo manj kot treh urah igre.

''Neverjeten občutek. Po vseh treningih in trdem delu, vse življenje garaš za ta trenutek...težko je sedaj to opisati z besedami'', je dejal Moldavec po zmagi v Delray Beachu. 

Radu je daleč najboljši tenisač iz Moldavije, pred tem je le en njegov rojak uspel priti v TOP200, to je bil Roman Borvanov, ki ga je ta teden tudi podpiral v Delray Beachu. Albot po po današnjem uspehu prišel v TOP50 na ATP lestvici.

''The machine'' (mašina), kot kličejo Albota, je v finalu Britancu Evansu ubranil tri zaključne žogice.

Zadnji, ki je za svojo deželo osvojil prvi turnir serije ATP je bil Grk Stefanos Cicipas, lani v Stockholmu. Naj dodamo, da Slovenci še nimamo ATP zmagovalca, je pa verjetno le še vprašanje časa, saj je Aljaž Bedene zelo blizu temu cilju. Morda mu uspe že letos...

Finalist Daniel Evans je začel v kvalifikacijah in je poskušal tu slaviti kot prvi kvalifikant po Gulbisu 2013, lahko bi postal tudi prvi Britanec, ki bi ujel lovoriko v Delray Beachu, turnirju, ki ima 27-letno zgodovino. 


Delray Beach Open by VITACOST.com
Kategorija: ATP 250
Kraj: Delray Beach, Florida
Datum: 18. 02. - 24. 02. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $582,550
https://yellowtennisball.com/

Finale:

Radu Albot (Moldova) beat Daniel Evans (Britain) 3-6 6-3 7-6(7)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete