Roger in Novak poražena, v Parizu ponovitev lanskoletnega finala

08.06.2019
PARIZ, FRANCIJA - V finalu Odprtega prvenstva Francije se bosta v finalu pomerila Rafael Nadal in Dominic Thiem. Gre za ponovitev lanskega finala, v katerem je bil boljši Španec.

Vreme je krojilo polfinalna obračuna posameznikov na OP Francije. Igrali so v močnem vetru, obračun med Đokovičem in Thiemom pa je bil celo prekinjen zaradi dežja, nadaljevati sta morala v soboto.

Prva sta na osrednji teren svetega peska prišla legendi Roger Federer in Rafael Nadal. Dva izmed najbolj popularnih športnikov na svetu sta vedno magnet, žal pa ne na pesku, kajti Španec na tej podlagi dominira že 15 let ter nima zastonj 11 lovorik. Še enkrat več je na Roland Garrosu počistil s Švicarjem, tokrat s 6-3, 6-4, 6-2.

39.medsebojni obračun na peščeni podlagi ni tako zanimiv, Nadal je praktično razred zase, redkokdaj je bil Federer konkurenčen. Nič drugače ni bilo letos. Federer se je po dveh letih manjka vrnil na peščeni Grand Slam in zapustil fantastičen vtis pri skoraj 38 letih, a ko igra z večnim tekmecem žal ne gre. Še največ je pokazal v drugem nizu, v tretjem pa ni bilo več rešitve. Je bil to morda Federerjev zadnji nastop na pariškem Slamu, kdo ve? 

Ja, Rafa Nadal, kralj peska, gre po že neverjetno dvanajsto zvezdico v svojem dvanajstem finalu. Nikdar ni bil poražen v boju za naslov na rdečem pesku francoske prestolnice, lani je zlahka opravil z Avstrijcem Dominicom Thiemom. le ta bo na drugi strani mreže tudi letos, saj je v dramatičnem obračunu, polnem preobratov, prekinitev zaradi dežja, premagal 1. igralca sveta Novaka Đokoviča po petih nizih s 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 in 7-5.

Avstrijski teniški zvezdnik je prekinil niz zmag Đokoviču, na Grand Slamih ni izgubil vse od lanskega Roland Garrosa, nato je osvojil Wimbledon, OP ZDA in OP Avstralije ter je drugič v karieri lovil t.i. Nole Slam, zmage na vseh štirih turnirjih velike četverice zapored. 


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

Polfinale:

2-Rafael Nadal (Spain) beat 3-Roger Federer (Switzerland) 6-3 6-4 6-2
4-Dominic Thiem (Austria) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 6-2 3-6 7-5 5-7 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete