Rola po kvalifikacijah OP ZDA še ni zmagal, tokrat je bil hitro poražen v Charlottesvillu

03.11.2021
CHARLOTTESVILLE, ZDA - Slovenski teniški igralec ima tri zaporedne poraze.

Po porazih na challengerju v Napoliju in Lošinju, je 31-letni Blaž Rola izgubil tudi v 1. krogu challenger turnirja na trdi podlagi v Charlottesvillu.

Trenutno 180. igralec sveta, ki je po nastopu v kvalifikacijah OP ZDA, kjer je izpadel v odločilnem krogu, preboleval tudi okužbo z novim koronavirusom, še ni našel zmagovitega ritma. V uvodnem krogu turnirja v Charlottesvillu je bil konkurenčen, a na koncu je moral po 2 urah in 14 minutah priznati premoč domačinu Thaiu-Sonu Kwiatkowskemu. Slednji je dobil obračun s 7-6(3), 2-6 in 7-5.

26-letni Kwiatkowski, 228. na ATP lestvici, je dobil uvodni niz po tajbrejku, v tretjem pa mu je uspel brejk prav ob koncu. Drugi niz je sicer suvereno pripadel Ptujčanu, ki je zaradi tega tudi osvojil precej več točk na koncu (102:96), žal pa v tenisu štejejo osvojeni nizi. Rola je imel tudi brejk več od tekmeca, uspeli so mu štirje, prav tako je imel več priložnosti za odvzem servisa. V ključnih trenutkih pa je bil boljši Američan, s tem si je priigral prvo zmago v tekmah s Slovencem. Rola je bil od Kwiatkowskega pred tem boljši na challengerjih leta 2018 v Las Vegasu in letos v Bielli.


Charlottesville Men's Pro Challenger
Kraj: Charlottesville (ZDA)
Datum: 01.11.2021 - 07.11.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 52,080 USD

1. krog:

Thai-Son Kwiatkowski (U.S.) beat 8-Blaz Rola (Slovenia) 7-6(3) 2-6 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete