Sabalenka velika zmagovalka letošnjega OP Avstralije

28.01.2023
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Beloruska teniška igralka Arina Sabalenka je slavila v Melbourneu.

Kljub temu, da zaradi vojne v Ukrajini in avstralske podpore tej državi Arina Sabalenka ni mogla zastopati barve svoje države, pa je to ni zmotilo. Belorusinja je prišla vse do konca, vseeno pa na pokalu ne bo izpisa države temveč le njeno ime in priimek.

V finalu je bila Sabalenka s 4-6, 6-3, 6-4 premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino. 

24-letna Sabalenka je izgubila uvodni niz, v drugem pa ji je en brejk zadostoval, da je izenačila v nizih. Tudi v tretjem je dobro čuvala svoj začetni udarec, enkrat vzela njeno servisno igro ter v četrtem poskusu izkoristila zaključno žogico za zmago. Za Sabalenko je to prvenec na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci medtem, ko v dvojicah že pozna takšne trenutke. Zavihtela se je na 2. mesto WTA lestvice, na prvem daleč spredaj ostaja Poljankina Iga Swiatek.

Ni dvoma, Sabalenka in Ribakina sta odigrali izvrsten finale. To je bil eden najboljših finalov v zadnjem desetletju na OP Avstralije. Videti je bilo kot da med seboj igrata prva in druga igralka sveta in ne 5. ter 25-. Do samega konca je bilo zelo napeto, dvoboj bi se lahko nagnil tudi na stran Kazahstanke. 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 16.01.2023 - 29.01.2023
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

Finale:

5-Aryna Sabalenka (Belarus) beat 22-Elena Rybakina (Kazakhstan) 4-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete