Sanjska predstava izjemnega Aljaža Bedeneta na sveti travi Wimbledona

01.07.2021
LONDON, V.B. - Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v 2. krogu Wimbledona sproduciral neverjetno predstavo.

Kakšna predstava Aljaža Bedeneta na Wimbledonu!!! V 2. krogu je Japoncu Jošihitu Nišioki odddal vsega tri igre, zmagal s 6-1, 6-0, 6-2 in se prebil v 3. krog, ko bo iskal prvo uvrstitev v osmino finala na grand slamih.

Dvoboj kariere, vsak po rezultatu sodeč. Najboljši slovenski tenisač je dobesedno raztrgal Azijca v 2. krogu Wimbledona.

31-letni Bedene se je na Wimbledon odpravil brez zmage na travi, a je na pripravljalnih turnirjih na obeh tekmah pokazal dobbro igro, izgubil je za las. Kakorkoli, ta teden na Curch Roadu kaže vrhunske igre, po gladki zmagi v 1. krogu je danes na semaforju vpisal rezultat, kakršnega ni še nikoli. Nišioka je v uvodnem krogu iz žreba vrgel velikega serverja Johna Isnerja, proti Bedenetu ni imel niti najmanjše možnosti.


PREVERI SVOJE ZNANJE O WIMBLEDONU TUDI V KVIZU. 


Ljubljančan, 64. na ATP lestvici je odigral kot bi 'se rodil' na travnati podlagi. V ekspresnem času, le uri in 24 minutah, kar je noro hitro, se je v prvem medsebojnem obračunu poigral s 25-letnim Japoncem, ki je 6 mest pred njim na ATP lestvici, trenutno je 58. igralec sveta. Na igrišču številka 14, je zadel 8 asov, izkoristil 92% točk na prvi servis (33/36), dobil 18 točk od 21 na mreži, zadel kar 42 vinerjev, Nišioka pa le 11, ob tem pa je napravil 48 nevsiljenih napak. 83:48 je bilo končno razmerje, res enostransko.

Nišioka je v 1. nizu dobil le 4. igro, v drugem je ostal na ničli, dobil t.i. kravato, Bedene mu je povsem porušil samozavest. Aljaž je dobil 15 od 16 uvodnih iger. V 3. nizu je spet takoj vzel začetni udarec in mirno dokončal obračun z Azijcem, ki je 'nemo' opazoval šov Ljubljančana. Nišioka je ostal brez brejk žogice, Bedene je izkoristil 7 žogic od 9. V prvih dveh krogih je Slovenec dobil vseh šest nizov in podelil dve t.i. kravati.

V 3. krogu mu žreb ni najbolje naklonjen, igral bo verjetno z Italijanom Matteom Berrettinijem, ki je mojster na travi. 25-letni Rimljan je 9. igralec sveta. Prav z Berrettinijem je igral nazadnje na Wimbledonu, v 1. krogu pred dvema letoma je Italijan slavil po štirih nizih, četrtega je dobil po tajbrejku. Ni bil nemočen Bedene, kar vliva upanje na morebitno senzacijo. Pred tem sta se dvakrat pomerila na pesku v Budimpešti, prvič je zmagal Aljaž leta 2018 v 2. krogu, naslednje leto mu je Matteo vrnil v istem delu tekmovanja.


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

2. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Joshihito Nishioka (Japan) 6-1 6-0 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete