Se je predsedniku ruske teniške zveze zareklo o prihodnosti Šarapove?

20.05.2016
MOSKVA, RUSIJA - Marija Šarapova morda nikoli več ne bo igrala profesionalnega tenisa, je namignil predsednik ruske teniške zveze Šamil Tarpišev.

Ruska teniška igralka Marija Šarapova, ki prestaja suspenz Mednarodne teniške zveze (ITF), potem ko je bila pozitivna na dopinškem testu na letošnjem OP Avstralije, se je v sredo udeležila zaslišanja s strani krovne organizacije za boj proti dopingu, ki bo krojilo razplet njene profesionalne kariere.

V četrtek je ogromno prahu dvignila izjava Šamila Tarpiševa, ki je dejal, da je situacija ''slaba'' in da ''močno dvomi'', da bo Šarapova lahko nadaljevala svojo kariero. ITF na temo naknadnega zaslišanja, ki je zavito v tančico skrivnosti, ni podala nobene uradne izjave.

Predsednik ruske teniške zveze je s svojimi besedami sprožil kraval na družabnih omrežjih, kjer ne manjka špekulacij, da je kariere nekdanje prve igralke sveta nepreklicno konec.

Tarpišev je kasneje dodal, da se njegove besede nanašajo na trenutno situacijo in ne na prihodnost ruske šampionke. ''Rekel sem samo, da ne more igrati v tem trenutku, ker v njenem primeru še ni bilo razsodbe,'' se je branil predsednik.

Šarapovi zaradi uporabe meldonija grozi celo štiriletna prepoved nastopanja, čeprav po pričakovanjih njenih profesionalnih kolegov kazen ne bi smela biti daljša od enega leta. Provizoričen suspenz ruske tenisačice je stopil v veljavo 12. marca.

Kljub prepovedi ostala aktivna


Šarapova se po umiku z WTA Toura ni skrila pred javnostjo, temveč je s pridom izkoristila proste trenutke in se z obiski rdečih preprog ter drugih odmevnih dogodkov še naprej redno pojavlja v medijih.

Po mnenju nekdanje šampionke Chris Evert je prav zvezdniško življenje tisto, ki bi jo lahko odvrnilo od nadaljevanja teniške kariere.

''Pri 29 letih se ji čas izteka. Z igranjem polnega urnika je začela v najstniških letih. Njena motivacija in želja, še posebej želja, sta jo gnali naprej in prav to željo smo pri njej vedno občudovali. Zdaj bo izkusila resnično življenje. Vidim 'tvite', da se mudi naokrog, potuje in obiskuje premiere, pozira in se pojavlja vsepovsod. Kdo ve, če bo potem, ko bo izkusila radosti življenja, prišla nazaj tako željna uspehov. Zna se narediti, da bo imela precej drugačen odnos,'' je povedala zmagovalka 18 turnirjev za Grand Slam.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete