Senzacija Kaje Juvan, Ljubljančanka izločila 2. igralko sveta

05.01.2022
ADELAIDE, AVSTRALIJA - Kaja Juvan je na WTA turnirju serije 500 v Adelajdi presenetljivo izločila kar 2. igralko sveta.

Kaji Juvan je na 705,000 USD vrednem WTA 500 dogodku v 2. krogu uspelo senzacionalno izločiti 2.- nosilko in 2. igralko sveta Aryno Sabalenko. Z zmago 7-6(6), 6-1 je potrdila oz. dala vedeti, da lahko letos na turneji pride do izjemnih rezultatov in pomakne svojo letvico precej višje kot lani, ko je sezono končala kot 100. igralka sveta.

Kaja je sanjsko vstopila v novo teniško sezono in že na prvem WTA turnirju, povrhu serije 500, prišla najmanj do četrtfinala. Po koncu turnirja bo zaradi te zmage tudi prišla do najboljšega rezultata na lestvici WTA v karieri.

Potem, ko je v uvodu zaostala 0-2 in 5-6, je v tajbrejku pri 5/6 rešila žogico za niz 23-letni beloruski tekmici. Še pred tem je zapravila lastno vodstvo 5/3 v podaljšani igri 1. niza. Res zanimiv je bil dvoboj. Sabalenka je v tajbrejku naredila kar štiri dvojne napake od skupaj sedmih v uvodnem delu srečanja, slabo serviranje pa se je nadaljevalo tudi v 2. nizu, v polje je spravila le 33% prvih začetnih udarcev v štirih servisnih igrah. Dodala je še 11 dvojnih napak in olajšala delo Juvanovi v 89 minutah igre. 

''Resnično sem uživala v 1. nizu, obožujem tesne tekme, ko je tekmovalnost na vrhuncu. Včasih mi jo je bilo kar malo žal...vedela sem, da ji ne gre pri servisu in vsi vemo kako se počutiš v teh trenutkih'', je pošteno povedala Kaja po tekmi in s tem dodala še eno vrednost svoji veliki osebnosti. ''Vem, da ni igrala najbolje, sama sebi pa sem rekla, ostani zbrana, ostani osredotočena vse do konca, lahko se obrne v eni sami točki'', je še dodala Ljubljančanka, ki se bo sedaj merila z Anastazijo Gasanovo, ki je v 1. krogu šokirala Elino Svitolino ali pa z Misaki Doi. Nepostavljen polfinale je torej zagotovljen.

S popotnico prve zmage nad TOP10 igralko sveta je Kaja lahko izjemno samozavestna. S Sabalenko je igrala prvič in prišla do velike zmage.


Adelaide International 1
Kraj: Adelaide (AVS)
Kategorija: WTA 500
Datum: 03.01.2022 - 09.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 703,580 USD
https://adelaideinternational.com.au/

2. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 2-Aryna Sabalenka (Belarus) 7-6(6) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete