Serena Williams dobila še 15. zaporedni finale in slavila v Cincyu

23.08.2015
CINCINNATI, ZDA - Najboljša teniška igralka sveta Serena Williams je zmagovalka WTA Premier turnirja v Cincinnatiju ter gre v Flushing Meadows polna samozavesti, da vpiše Grand Slam, vse zmage na letošnjih turnirjih velike četverice.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je osvojila še peti letošnji turnir, že 69. v karieri ter nadaljuje dominacijo. Pravzaprav je Serena dobila še 15 finale zapored v katerem je igrala ter prihaja na OP ZDA polna samozavesti. Letos je dobila vse tri Grand Slame.

V finalu močnega, 2,4 milijona USD vrednega turnirja v Cincinnatiju je s 6-3, 7-6(5) preživela še izziv Simone Halep, od jutri naprej 2. igralke sveta. Po težkem dvoboju z Ivanovičevo v četrtfinalu, ko se je reševala v 3. nizu, je imela lažje delo v polfinalu, danes pa nadoknadila 1-3 v prvem nizu ter dobila maratonski drugi niz po tajbrejku.

Halepova ni igrala slabo, zadela je 18 vinerjev in napravila 14 napak, a kaj, ko je izjemna Američanka imela razmerje +17, zadela je 44 vinerjev ob 27 napakah. Kljub porazu si je Simona v Cincinnatiju priigrala 2. mesto na WTA lestvici in se na OP ZDA s Sereno ne more srečati pred finalom, kar je zelo dober podatek za Romunko.

Na koncu je Simona seveda pohvalila Američanko in ji zaželela srečo na zadnjem Grand Slamu. ''Čestitam za današnji izjemen tenis in vso srečo v New Yorku. Verjamem, da ti bo uspelo letos dobiti vse štiri Grand Slame, ti to zmoreš''.

Serena je vrnila z besedami: ''Hvala Simona za odlično tekmo. Vedno si izjemna in dostojna tekmica in izjemna športnica. Vedno mi je v čast igrati s tabo''.

Serena Williams je nazadnje izgubila v finalu prav v Cincinnatiju pred dvema letoma, pa še takrat tesno. Po tajbrejku tretjega niza jo je premagala Azarenka.

 

Western & Southern Open:
Kategorija: WTA Premier 5
Datum: 15.08.2015 - 23.08.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $2,400,490
http://www.wsopen.com/Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 3-Simona Halep (Romania) 6-3 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete