Serena Williams v Aucklandu po treh letih spet do naslova, prvič kot mama !

12.01.2020
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - 23-kratna Grand Slam zmagovalka Serena Williams je po treh letih spet slavila na turnirju serije WTA.

Slovita Serena Williams je prvič po porodniškem dopustu dobila turnir na ženski teniški turneji. Tri leta je trajalo, da je Američanka znova dvignila pokal, a je bila že nekajkrat blizu, tudi na turnirjih velike četverice.

Ena najboljših teniških igralk v zgodovini., če ne najboljša, je v finalu WTA turnirja na Novi Zelandiji s 6-3, 6-4 ugnala rojakinjo Jessico Pegulo. Slednja je v Aucklandu (2. krog) izločila Tamaro Zidanšek.

38-letna Serena je v polfinalu odigrala skoraj popolno ter izločila vzhajajočo teniško zvezdo Amado Anisimovo. Ja, le 43 minut je potrebovala za vstop v finale, v katerem tekmici ni dovolila presenečenja. Izgubila je en servis proti Peguli ter se razveselila 73. turnirske zmage v karieri.

''Bil je dober obračun, zelo napet. Nisem zadela veliko asov, vse servise mi je skoraj vrnila. Vesela sem, da dobim tekmo v katerih ne pridem do lahkih točk'', je povedala Williamsova, ki je tudi dodala, da bo vso denarno nagrado podarila Avstralcem, ki trpijo zaradi velikih požarov, prav tako bo v ta namen dala na akcijo vseh deset dresov, ki jih je nosila na tekmah v Aucklandu.

Serena po vrnitvi na terene po rojstvu hčerke ni dobila niti enega niza v finalih, vključno s finaloma na Wimbledonu in OP ZDA. Lani je na pokalu Rogers predala v prvem nizu. Tako je bilo videti tudi danes, saj je Pegula hitro povedla 2-0 z brejkom, a se je nekdanja 1. igralka sveta pobrala, še prej pa izognila zaostanku 0-3, ko je ubranila štiri brejk žoge. Izenačila je na 3-3 ter se ni več ozirala nazaj.

Zadnje slavje Serene je bilo leta 2017 na OP Avstralije.


ASB Classic
Kraj: Auckland (NZL)
Datum: 06.01.2020 - 12.01.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $251,750
Podlaga: Trda
http://www.asbclassic.co.nz/

Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat Jessica Pegula (U.S.) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete