Simona Halep z velikim preobratom vendarle do lovorike na grand slamu

09.06.2018
PARIZ, FRANCIJA - Romunka Simona Halep, sicer 1. igralka sveta, je končno dvignila pokal zmagovalke na turnirjih velike četverice. Na Roland Garrosu je pripravila velikanski preobrat in slavila potem, ko je bila že skoraj v izgubjenem položaju.

Najboljša teniška igralka sveta Simona Halep se je končno otresla očitkov, da nikdar ni zmagala na grand slamu. Po treh izgubjenih finalih, dveh na OP Francije, ji je z veliko mero borbenosti le uspelo. V finalu je s 3-6, 6-4, 6-1 premagala Američanko Sloane Stephens.

Simona je zmagala po dveh urah borbe in velikem preobratu, saj je Stephensova dobila uvodni niz, v drugem pa povedla 2-0. Vse je kazalo, da 26-letnico iz Constante spet ne bo uspelo....potem pa je prišel preobrat. Vse do 4-4 sta vodili enakopravno borbo za 2. niz, nato pa je Romunka vpisala brejk, izenačila v nizih, v tretjem pa izkoristila mentalno blokado sicer trdne ameriške tekmice.

Ali ste vedeli?

Simona Halep je leta 2009 zmagala na ITF turnirju Infond Open v Mariboru
H
alepova je zmagala na mladinskem Roland Garrosu pred točno desetimi leti

Simoni Halep je uspelo. Po treh porazih v finalu je vendarle osvojila turnir za grand slam. Romunka je bila recimo zmagovalka ITF turnirja v Mariboru leta 2009, imenovanega Infond Open

Simoni Halep je uspelo. Po treh porazih v finalu je vendarle osvojila turnir za grand slam. Romunka je bila recimo zmagovalka ITF turnirja v Mariboru leta 2009, imenovanega Infond Open

Varovanka Darrena Cahilla enega največjih teniških trenerjev, je povedala: ''Po lanskem porazu v finalu sem jokala vso noč. Nisem si mislil, da bo še kdaj prišla taka priložnost. Ko sem se znašla v zaostanku s 3:6 in 0:2 sem se odločila, da bo letos zgodba ravno obratna. Preveč težkih izkušenj sem že imela v finalnih dvobojih, zato sem si oddahnila šele po zaključni žogi. Ko sem servirala za zmago, sem kar težko dihala, a to je popolnoma normalno v takem trenutku.'' (*)

Halepova je letos igrala tudi v finalu OP Avstralije, kjer jo je premagala Caroline Wozniacki, še ena, ki je nekoč bila številka 1 in ni imela v rokah turnirja za grand slam. Danes so je ji končno uresničile sanje. "Na vsak način nisem želela ponoviti lanskega finala. Na ta trenutek sem čakala vse odkar sem začela igrati tenis. Želela sem osvojiti prvi grand slam v Parizu. Stadion Philippa Chatrierja je moje najljubše. Upam, da bom še kdaj igrala finale na tem igrišču. V prvem nizu nisem igrala dobro, v drugem pa sem ujela pravi ritem''. (*)

Sloane Stephens je prvič klonila v finalu in ostaja pri enem naslovu na turnirjih velike četverice

Sloane Stephens je prvič klonila v finalu in ostaja pri enem naslovu na turnirjih velike četverice

Na drugi strani je je bila Sloane Stephens leni ob tem času zaradi poškodbe blizu tisočemu mestu na WTA lestvici, septembra pa je senzacionalno osvojila Odprto prvenstvo ZDA kot najnižje rangirana zmagovalka (83. na WTA). 25-letna igralka, doma iz Floride, je sicer na tekmah hladna kot špricer, toda danes je po vodstvu pokazala tudi ranljivost v tem elementu. Zakaj to pravimo? Do danes je namreč Američanka dobila vseh šest odigranih finalnih obračunov.

(*) citati: rtvslo.si


Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 27.05.2018 - 10.06.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 36,464,000
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

1-Simona Halep (Romania) beat 10-Sloane Stephens (U.S.) 3-6 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete