Slovenke že nestrpno pričakujejo začetek pokala Fed

06.02.2018
Slovenska teniška reprezentanca za Pokal Federacij bo jutri v 1. evroafriški skupini začela s tekmovanjem v glavnem estonskem mestu Talin. V skupini C bodo v prvem delu tekmovanja naše nasprotnice Hrvatice, Madžarke in Švedinje.

Slovenske teniške igralke so lani nastopile v 2. evroafriški skupini in napredovale na višji nivo tekmovanja. Tudi letošnji boji bodo potekali ob Baltiku (lani litovski Šiauliai), kjer je v modernem centru Tallink vse nared za obračune 14 ekip, kjer pa ni nobene iz Afrike. Slovenski kapetan Andrej Kraševec, pomočnik kapetana Daniel Šantl in fizioterapevt Blaž Kopič tvorijo vodstvo reprezentance v kateri so igralke: Tamara Zidanšek (187. WTA), Nina Potočnik (430.), Kaja Juvan (489.) in Nika Radišič (23. ITF mladinska lestvica).

V teniškem centru Talink Slovenke trenirajo dvakrat dnevno, ob tem pa izpolnjujejo še individualne programe za telesno pripravo. Teniški center ima 15 teniških igrišč, fitnes center in nekaj dvoran, kar omogoča vrhunsko vadbo. Vzdušje je v slovenski ekipi navdušujoče, skupna aklimatizacija na okolje in relativno počasno trdo podlago na igriščih, pa je uspela že kmalu po prihodu. Nestrpnost narašča, saj dekleta delajo dobro, na treningih pa kažejo dobro pripravljenost. Naša prva igralka bo Tamara Zidanšek, ki komaj čaka začetek: »Res se veselim teh tekem, še posebej proti igralkam, ki so višje uvrščene. Upam, da bomo igrale dobro in zbrano ter, da se bom srečala s katero izmed igralk, ki so na lestvici med najboljšimi 20-imi na svetu.«

Slovenija bo prvo tekmo igrala v sredo, ob 15. uri po slovenskem času (v Estoniji bo ura 16h) proti Hrvaški za katero bodo igrale Tena Lukas (319.), Ana Biškić (747.), Lea Bošković (821.) in Darija Jurak (1150.).

Pred današnjim drugim treningom in prvim jutrišnjem dvobojem je misli strnil slovenski kapetan, Andrej Kraševec: »Kot se je izkazalo na sestanku kapetanov, so vse ekipe precej spremenjene glede na prijavljene postave pred tedni. Tudi mi nismo v najmočnejši zasedbi, ampak je vseeno stanje pred jutrišnjim začetkom drugačno. Najprej igramo s Hrvaško, ki je premagljiva. V vsaki tekmi moramo dati maksimum in verjamem, da bi to lahko zadostovalo za zmago. Lahko rečem, da so vse ekipe premagljive, ampak mi moramo pokazati najboljšo možno dnevno formo. Katera od igralk bo nastopila proti Hrvaški, bo znano jutri.«


Pokal Federacij, 1. evroafriška skupina (skupina C) – Talin, Estonija

Vse tekme slovenske reprezentance bodo ob 15. uri

 Sreda, 7.2., Slovenija – Hrvaška
 Četrtek, 8,2, Slovenija – Madžarska
 Petek, 9.2. Slovenija - Švedska

 

L.S.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete