Tom Kočevar Dešman zmagovalec OP Portoroža, v ponedeljek na CH šest slovenskih nastopov

11.08.2019
PORTOROŽ, SLOVENIJA - Še pred začetkom glavnega teniškega dogodka leta v Sloveniji, je bilo v Portorožu odprto prvenstva zavarovalnice Sava za člane, kjer sta se v finalu pomerila reprezentanta za Davisov pokal, Tom Kočevar Dešman in študent univerze Baylor iz Waca v ZDA Sven Lah.

V precej izenačenem dvoboju so na koncu prevladale izkušnje 29-letnega Toma Kočevar Dešmana, ki je v nekaj pomembnih točkah ostal zbran in miren, med tem ko je študent financ in matematike v dvoboju nekajkrat reagiral preuranjeno in tako s porazom zapisal unovčljive izkušnje za prihodnje. Polfinalista sta bila Mike Urbanija in argentinski Slovenec ter hkrati novi član slovenske reprezentance Tomas Lipovšek Puches.

Finale OP Zavarovalnica Sava, člani:
Tom Kočevar Dešman – Sven Lah 6:4, 6:3

V prihajajočem tednu bo v Portorožu nekaj odličnih teniških igralcev tekmovalo na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open z nagradnim skladom 50 000 ameriških dolarjev. Prvi nosilec bo najboljši Slovenec Aljaž Bedene, tretji pa Blaž Rola. Potem, ko je bilo znano, da bo vabilo prejel, lanski junak tekme za Davisov pokal proti Turčiji, Nik Razboršek, se je zadnji razpletlo v prid ostalim reprezentantom. Selektor Miha Mlakar in Tenis Slovenija sta se odločila, da preostale tri vabila podelijo Kočevar Dešmanu, Lahu in Mikeu Urbaniji.
Še sedmi Slovenec, 18-letni Filip Jeff Planinšek, sin smučarskega trenerja Urbana Planinška, pa bo svoje znanje in nekaj sreče poiskal v kvalifikacijah, kjer po novih pravilih nastopajo le štirje igralci. Zmaga že pomeni uvrstitev v glavni del turnirja. 

Jutri, v ponedeljek 12. avgusta se začne zares. 

Že v dopoldan ob 10. uri se bosta v kvalifikacijah pomerila argentinski Slovenec in nov član slovenske reprezentance Tomas Lipovšek Puches in 18-letni Filip Jeff Planinšek. Zmaga že pomeni nastop v glavnem delu turnirja, kjer bodo popoldan nastopili še štirje Slovenci: Nik Razboršek, Sven Lah, Mike Urbanija in včerajšnji zmagovalec odprtega prvenstva Zavarovalnice Sava za člane, Tom Kočevar Dešman.

Najboljša slovenska igralca Aljaž Bedene in Blaž Rola se bosta slovenski medijem predstavila na tradicionalni novinarski konferenci ob 13. uri v koktajl baru Alaya, v neposredni bližini teniškega stadiona. Ob obeh igralcih bodo gostje še: direktor turnirja Aljaž Kos, direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič in predstavnik občine Piran ter vsi slovenski reprezentanti.

 

pripravil: Gašper Bolhar

foto: SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete