V Portorožu en Slovenec v finalu, med seboj bosta odločala Rola in Bedene

17.08.2019
Slovenska in to zelo uspešna zgodba se nadaljuje v Portorožu na najmočnejšem moškem turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open. V polfinalu bomo v soboto zvečer ob 21. uri gledali dvoboj najboljših slovenskih igralcev, Aljaža Bedeneta in Blaža Role.

Blaž Rola je imel, ob bučni podpori s tribun, ponovno odličen večer, ki ga je kronal z gladko zmago s 6:2, 6:1, pa čeprav je v edini izgubljeni igri v drugem nizu sploh prvič na turnirju izgubil svoj servis. Sijajen return mu je omogočil, da je Rusu Romanu Safiullinu servis odvzel kar petkrat ter skupno bero točk dobil z neulovljivo prednostjo (66:41). Rola je v Portorožu nanizal tri zaporedne zmage, kar mu dviguje samozavest: »Seveda se dobro počutim. Imam občutek kot, da je tri četrtine tribune samo mojih, domačih navijačev. Pravzaprav že vso sezono igram dobro in tako bom tudi nadaljeval. Čutim dobro energijo in tudi izgubljene točke me ne spravijo iz tira. Jutri igram proti prijatelju, kar je vedno težko. Ne vem, proti prijateljem ponavadi izgubim (smeh).«

Povsem drugačen dvoboj se je razvijal v drugem polfinalu, kjer je Aljaž Bedene na domačem terenu gostil 21-letnega Slovaka Lukaša Kleina, ki se je s profesionalnim tenisom na tej ravni srečal šele lani, a je v dobre pol leta silovito napredoval. Bedene je imel dve zaključni žogi v drugem nizu, a se je Klein rešil, tudi, ko se je žogica dotaknila mreže in žal pristala na strani prvega nosilca. Tretji niz je bolje začel Slovak, ki je povedel s 3:2, takoj zatem pa je Bedene zahteval zdravniško pomoč zaradi bolečin v desni rami. Slovak je povedel s 4:2, Slovenec je zaostanek izničil in po prednosti ene igre (5:4), se je odločilen niz zavlekel v podaljšano 13. igro. Oba sta imela svoje priložnosti, le da je Aljaž Bedene ohranil nekoliko bolj mirno kri in zadržal žilavega tekmeca na štirih točkah.

V soboto zvečer, ob 21. uri bomo spremljali slovenski dvoboj, ko se bosta drugič v karieri pomerila Aljaž Bedene in Blaž Rola. Njuno prvo srečanje sega v leto 2010, ko je na turnirju serije futures v Doboju z 2:1 v nizih zmagal Bedene. Je pa na istem turnirju, in sicer v 1. krogu, Rola premagal Aljaževega brata dvojčka Andraža. »Ne vem zakaj, ampak se ne počutim dobro. Fizično sem ok, ampak očitno je 14 dnevni tekmovalni premor pustil nekaj posledic. Iz vsakega takšnega dvoboja skušam vzeti nekaj pozitivnega. Ne igram dobro, a se borim in tudi to šteje. V polfinalu igram proti Rolci, s katerim sva velikokrat trenirala skupaj. Blaž je dober fant in seveda bo težko igrati proti njemu. Ne vem, morda je on favorit, ker v Portorožu igra zelo solidno. Ta tekma bo povsem nova zgodba. Bomo videli,« je po težkem četrtfinalnem obračunu dejal Aljaž Bedene.

Drugi polfinalni par tvorita lanski zmagovalec Constant Lestienne, ki je v treh tekmah tekmecem prepustil osem iger in Norvežan Viktor Durasovic (Đurasović), katerega oče je Srb, Viktor pa je bil rojen v Trondheimu.
  


ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 12.08.2019 - 18.08.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000

Četrtfinale:

A. Bedene (SLO/1.) – L. Klein (SLK) 6:3, 4:6, 7:6(4)
B. Rola (SLO/3.) – R. Safiullin (RUS/8.) 6:2, 6:1
V. Durasovic (NOR) – Z. Kolar (ČEŠ/13.) 6:4, 7:6(6)
C. Lestienne (FRA/6.) – A. Dubrivnyy (RUS) 6:4, 3:0 … predaja

 

 

pripravil: Gašper Bolhar

foto: SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete