WTA nalila čistega vina: ''Šarapova lahko prejme neomejeno število povabil''

14.03.2017
ST. PETERSBURG, FLORIDA - Žensko teniško združenje (WTA) je z uradno izjavo pojasnilo situacijo glede Marije Šarapove, ki je s strani prirediteljev prejela več povabil za nastope na njihovih turnirjih.

Ruska teniška igralka Marija Šarapova se bo čez dober mesec dni vrnila na igrišča, a ji za udeležbo na velikih turnirjih ne bo treba igrati kvalifikacij, saj je prejela že kar nekaj povabil. Šarapova bo igrala v Stuttgartu, Madridu in Rimu, ni pa še povsem jasno, če ji bodo 'wild card' namenili tudi prireditelji OP Francije. ''Integriteta nam je zelo pomembna. Ne moremo se odločiti,'' je povedal predsednik Francoske teniške zveze (FTF) in dodal, da gre za navzkrižje interesov med bojem proti dopingu na eni in željo po nastopu dvakratne zmagovalke (2012, 2014), ki je obenem dopinška grešnica, na drugi strani.

Pomisleke glede Šarapove je v Indian Wellsu izrazila tudi Caroline Wozniacki, zato so se pri WTA odločili, da javno spregovorijo o tej temi. ''Maria Šarapova bo lahko od srede, 26. aprila 2017, spet igrala na WTA turnirjih. Šarapova lahko zaprosi in dobi neomejeno število povabil, vključno s turnirjem Porsche Tennis Grand Prix, kjer se bo vrnila. V skladu s pravili WTA in protidopinškega programa Šarapova lahko igra v tednu, ko se izteče njena prepoved, če je njen prvi obračun predviden po izteku kazni,'' je pojasnila ženska teniška zveza in tako razjasnila vse dvome o domnevno sporni vrnitvi zmagovalke petih turnirjev za Grand Slam.


 

pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete