Žangova ugnala Jastremsko v finalu Lyona

06.03.2022
LYON, FRANCIJA - Na WTA 250 teniškem turnirju v Lyonu je do slavja prišla Kitajka Šuaj Žang.

Kitajka Šuaj Žang je v tretjem nizu dvakrat nadoknadila brejk zaostanka in na koncu s 3-6, 6-3 in 6-4 v finalu dvoranskega WTA turnirja v Lyonu ugnala Ukrajinko Dajano Jastremsko. 

Jastremska je bila v središču pozornosti, seveda zaradi vojne v Ukrajini, saj je še pred tednom dni s sestro večino časa bivala v zaklonišču. Uspelo ji je priti v Francijo, kjer pa prikazala izjemne predstave in ni veliko manjkalo, da bi odnesla lovoriko. 

Žangovi je to tretja turnirska zmaga v karieri. Osmopostavljena Azijka je uspela po 1 uri in 46 minutah boja, po štirih letih je spet zmagala na WTA turneji. To je pravzaprav sploh prvi naslov Žangove izven Gvangžuja, kajti tam je osvojila oba prejšnja naslova v letih 2013 in 2017

''Izjemen teden, v finalu pa sva prikazali kvaliteten tenis. Opazovala sem Dajano, v zadnji treh, štirih letih je zelo napredovala, vse sem dala od sebe in uspelo mi je zmagati. Ponosna sem nase'', je povedala Kitajka.

Kljub porazu, pa je 21-letna Jastremska lahko več kot zadovoljna z minulim tednom. Iz vojne vihre, kjer tulijo sirene večkrat dnevno, je uspela priti v Lyon in tudi neverjetno nastopati. V karieri je pri teh letih že dobila tri turnirje serije WTA. Leta 2018 je zmagala v Hong Kongu, leto kasneje pa v Hua Tinu in Strasbourgu.


Open 6ème Sens Métropole de Lyon
Kraj: Lyon (FRA)
Kategorija: WTA 250
Datum: 28.02.2022 - 06.03.2022
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 239,477 USD
https://www.open6emesens.fr/

Finale:

8-Shuai Zhang (China) beat Dayana Yastremska (Ukraine) 3-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete