Zgodovinsko: Fantastični Bedene v velikem finalu ATP turnirja v Čenaju!

10.01.2015
ČENAJ, INDIJA - 25-letni Aljaž Bedene je šele drugi Slovenec, ki mu je uspelo priti v finale ATP teniških turnirjev sveta. Z izjemno igro je v polfinalu Čenaja premagal še tretjega Španca zapored. Bedene ubranil 4 zaključne žoge.

Aljaž Bedene je v velikem finalu ATP250 teniškega turnirja v indijskem Čenaju, ki se igra za denarni sklad v višini 458,400 ameriških dolarjev. 

Ljubljančan nadaljuje sanjski teden v Čenaju, kjer je pred dvema letoma končal v polfinalu, lani pa v četrtfinalu. Tokrat je šel še dlje, prvič v karieri se je prebil do velikega finala. Po Gregi Žemlji, ki je bil enkrat v finalu (Dunaj) je Bedene šele drugi slovenski tenisač s takšnim dosežkom. V žepu ima najmanj 150 točk in cca 35,000 USD.

Kapo dol Ljubljančanu, na začetku sezone je v vrhunski formi. Po vseh težavah s poškodbami v lanskem letu je padel na 156. mesto, v Čenaju začel v kvalifikacijah, sedaj pa v osmih dneh nanizal 7 zmag in se bo boril za lovoriko. V polfinalu je padel tretji Španec zapored, Roberto Bautista-Agut, pri kateremu je teden dni gostoval decembra. 15. ime na ATP lestvici je Bedene izločil po maratonski in dramatični bitki s 3-6, 6-3 in 7-6(8). Čestitke Aljaž!!!

Aljaž Bedene je prvi kvalifikant v 20-letni zgodovini turnirja Aircel Chennai Open, ki se je prebil v veliki finale


Zmagoviti pohod na kožno pisanemu turnirju se za Bedeneta nadaljuje...premagati tri TOP50 tenisače sveta, od tega dva iz TOP15, to Slovencu še ni uspelo. 

1. niz je pripadel Špancu. Oba sta težko držala svoje servisne igre, nekoliko boljši pa je bil bautista-Agut in tudi povedel. Bedene je kasneje zaigral precej bolj agresivno. Delal je sicer več napak, toda v statistiko je vpisoval tudi vinerje, enega za drugim, kar je botrovalu izenačenju v nizih. Dvoboj je bil spet na začetku. Odločilni del je Španec začel s hitrim brejkom, vendar se slovenski teniški as ni predal. Ujel je tekmeca in držal priključek, še posebej pa je bilo dramatično v 10. igri, v kateri je imel Bautista-Agut dve žogici za zmago. Aljaž jih je uspel izničiti ter popeljati obračun v podaljšano igro, kjer ni manjkalo akcije. Bedene je vodil 5-3, pa se je nato soočil s še dvema 'match' žogicama, sam pa je kasneje izkoristil drugo priigrano za največji uspeh kariere, ki se bo žal verjetno nadaljevala pod britansko zastavo.

Dvoboj je trajal 2 uri in 42 minut, Slovenec pa je izstrelil 15 asov (Bautista-Agut 2), odličen pa je bil pri izkoristku 1. servisa. Oba sta vpisala 5 brejkov, le da je imel Španec 15 priložnosti, Bedene pa 10. Število osvojenih točk je bil na koncu celo na strani španskega tenisača (114:110), a zmagovalec je bil Bedene.

Aljaž Bedene je v polfinalu ubranil 4 zaključne točke prijatelju Bautisti-Agutu in bo jutri poskušal kot prvi Slovenec dvigniti pokal na ATP turnirjih

Aljaž Bedene je v polfinalu ubranil 4 zaključne točke prijatelju Bautisti-Agutu in bo jutri poskušal kot prvi Slovenec dvigniti pokal na ATP turnirjih

Wawrinka nasprotnik tretje leto zapored
 

Zanimivo, toda prepreka za prvi slovenski naslov in seveda prvenec Aljaža bo švicarski teniški zvezdnik Stan Wawrinka.

4. igralec sveta bo absolutni favorit, toda, Bedene je aktualnega prvaka OP Avstralije ugnal v Čenaju pred dvema letoma v četrtfinalu, lani pa mu je Švicar vrnil prav tako v četrtfinalu. 

 

Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 05.01.2015 - 11.01.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 458,400
http://www.aircelchennaiopen.org/2015/


Polfinale:

1-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat 4-David Goffin (Belgium) 7-5 6-3
Aljaz Bedene (Slovenia) beat 3-Roberto Bautista (Spain) 3-6 6-3 7-6(8) 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete