Wawrinka v finalu Čenaja preprečil zgodovinski uspeh Bedeneta

11.01.2015
ČENAJ, INDIJA - Švicar Stan Wawrinka je kot 1. nosilec ATP250 tenškega turnirja v Čenaju in seveda kot velik favorit ustavil Aljaža Bedeneta šele v finalu. Preprečil je prvi, zgodovinski naslov na ATP turnirjih za slovenski moški tenis in prvenec Aljaža Bedeneta, ki je cel teden razveseljeval z igrami.

Šele drugič v zgodovini slovenskega moškega tenisa se je zgodilo, da je kdo igral veliki finale ATP turnirjev. Leta 2012 je to na Dunaju uspelo Gregi Žemlji, a je moral priznati premoč slovitemu Juanu Martinu del Potru, danes je prvo lovoriko lovil 25-letni Aljaž Bedene, vendar mu je senzacijo preprečil 4. tenisač sveta Stan Wawrinka. Švicar, tudi aktualni zmagovalec OP Avstralije in prvak pokala Davis, je kot 1. nosilec kvalifikanta premagal s 6-3, 6-4 ter tretjič dvignil pokal v Čenaju. 

Bedene (156. na ATP lestvici) je turnir z nagradnim skladom začel v kvalifikacijah, do nedelje pa vpisal 7 zmag v osmih dneh. Ni dvoma, da je Ljubljančan v finale prišel veliko bolj utrujen (Wawrinka je igral samo tri dvoboje), vseeno pa je prikazal navdušujočo igro. Na poti do tekme za lovoriko je premagal tudi tri Špance, 14., 15. in 36. na ATP lestvici.

Aljaž si kljub porazu v finalu zasluži vse čestitke za prikazano v zadnjem tednu. Res je, ostal je prekratek, pričakovano, pa vendar gre v kvalifikacije OP Avstralije s polno mero samozavesti. Čenaj mu bo za vedno ostal v spominu. Mesto mu je pisano na kožo. Tu je bil leta 2013 v polfinalu, lani v četrtfinalu, letos pa v finalu, v vseh treh nastopih pa se je srečal z Wawrinko, kateremu je mero vzel v četrtfunalu pred dvema letoma.

Wawrinka je bil seveda favorit, Čenaj je osvojil leta 2011 in 2014, beležil pa je sedmi nastop. Prvo brejk žogico je izkoristil v 6. igri ter povedel 4-2, za 30-minutni uvodni niz pa je potreboval le eno 'set' žogico. V drugem nizu je bila slika zelo podobna, treba pa je dodati, da se je Bedene dobro boril in dal vse od sebe. Wawrinka je bil danes pač boljši, zanj pa je to osmi naslov in prvič v karieri, da je ubranil lovoriko.

Aljaž Bedene je v Čenaju spisal pravljico - 3.del. Po polfinalu, četrtfinalu, je letos igral v velikem finalu in morda naslednje leto domov prinese tudi lovoriko

Aljaž Bedene je v Čenaju spisal pravljico - 3.del. Po polfinalu, četrtfinalu, je letos igral v velikem finalu in morda naslednje leto domov prinese tudi lovoriko

Bedene je bil prvi kvalifikant, ki se je prebil v finale teniškega turnirja v Čenaju. ''To je bil odičen teden, hvala vsem. Trdo delo se je izplačalo. Hvala moji ekipi, hvala vsem. To je moj najljubši turnir in veselim se že naslednjega leta, ko spet pridem''.

''Stan je danes igral odlično, lahko mu samo čestitam in želim vse najbolje tudi na OP Avstralije'', je povedal Bedene preden je dobil darila in ček v višini 38,650 USD. Na računalniški lestvici je vpisal 150 točk, kar ga bo pripeljalo okrog 115. mesta.

''Tu je neverjetna atmosfera, zato se vedno vračam, že sedmič zapored. Ta turnir mi je zelo všeč. Čestitam tudi Aljažu, do finala je prišel iz kvalifikacij. Že tretje leto zapored sva se dobila na tem turnirju'', pa je povedal Švicar in se nato seveda zahvalil vsem, ki mu stojijo ob strani. Na vprašanje, če mu Čenaj prinaša srečo, saj je lani po tukajšnjem slavju osvojil še OP Avstralije, pa je povedal, da se seveda veseli prvega Grand Slama sezone, v Melbourne pa odhaja že danes.

 

Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 05.01.2015 - 11.01.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 458,400
http://www.aircelchennaiopen.org/2015/


Finale:

1-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete