V kvalifikacijah OP ZDA takoj izpadel tudi Grega Žemlja

24.08.2016
NEW YORK, ZDA - Prvi dan kvalifikacij zadnjega Grand Slama v New Yorku se niti enemu slovenskemu predstavniku ni uspelo uvrstiti v 2. krog. Po Jakupovičevi in Roli je izgubil tudi najboljši slovenski mož Grega Žemlja.

Osip slovenskih teniških predstavnikov na Odprtem prvenstvu ZDA. Tako ali tako so morali z izjemo Polone Hercog vsi v kvalifikacije, zadnje upanje pa ostaja Blaž Kavčič, ki bo na teren stopil v sredo.

Po Dalili Jakupovič in Blažu Roli, je na terene Flushing Meadowsa stopil najbolj izkušeni Grega Žemlja (150. na ATP). 29-letni Kranjčan ja prav tako ostal brez uspeha, s 4-6, 6-4, 6-4 ga je izločil Darian King iz Barbadosa, 167. igralec sveta.

Začetek letošnjega OP ZDA se je začel za slovenske predstavnike zelo klavrno. V zadnjem času nihče ne blesti in takšni rezultati so posledica vsega skupaj. 

Žemlja se je v New Yorku spet pojavil po treh letih. Ko je bil v najboljši formi je tu vpisal enega največjih uspehov slovenskega tenisa. Leta 2012 je preko kvalifikacij prišel do 3. kroga, med 32 najboljših igralcev sveta. Kasneje ga je ustavila bolezen, po vrnitvoi pa je ot vedno težka. Žal je Grega slabo serviral in izgubil prvi medsebojni dvoboj s 24-letnim tenisačem iz Barbadosa ter hitro zaključil nastope. Sedaj ga čaka nastop v pokalu Davis.

"Vsi trije nizi so bili zelo tesni. Že prvi bi lahko šel v eno ali drugo smer. Pač nisem odigral, kot bi lahko. Servis je bil zelo slab in na žalost je na trdi podlagi brez servisa zelo težko zmagovati," je bil kratek Kranjčan. Na igrišču je bil natanko toliko časa kot prijatelj Blaž Rola. Slednji je prišel v New York poškodovan, tu pa tudi tiči razlog za slabšo predstavo.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

Darian King (Barbados) beat 31-Grega Zemlja (Slovenia) 4-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete