1. nosilka Danelle Collins do prvenca v Palermu

26.07.2021
PALERMO, ITALIJA - Američanka Danielle Collins je še ena v nizu, ki je letos prvič zmagala na turnirjih serije WTA.

Danielle Collins iz ZDA je še povečala listo novopečenih zmagovalka na turnirjih serije WTA. Američanka je kot 1. nosilka zmagala na peščenem WTA 250 turnirju na Siciliji, v finalu je bila boljša od Elene-Gabriele Ruse s 6-4, 6-2.

''Današnja zmaga in prvi naslov mi dajeta polno motivacije za naprej, sem zelo samozavestna. Nekaj let sem že na turneji, naslov je bil eden mojih ciljev'', je povedala Američanka po slavju v Palermu. 

Collinsova je bila prvič v karieri 1. nosilka na turnirjih, podobno kot prejšnji teden v Lozani Zidanškova, in obema je uspelo priti do konca in prvenca. Čez cel teden ameriška teniška igralka ni oddala niti niza, postala je že 14. igralka v tem letu, ki je prvič dvignila lovoriko. Nekaj ur prej je na Poljskem kot trinajsta prvič zmagala Zanevska

44. igralka sveta je pred tem kar šestkrat izgubila polfinale, preden je v soboto premagala Šuaj Žangovo za prvi finale kariere. Še korak več je naredila danes in po 1 uri in 51 minutah nadigrala Romunko, 137. igralko sveta. S tem se je Rusejevi tudi maščevala za nedavni poraz v četrtfinalu Hamburga. Romunka je nato v Hamburgu prišla vse do konca in tudi ona posegla po prvi lovoriki v karieri. Collinsova je tekmici tudi prekinila serijo 12 zaporedno dobljenih tekem.


Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 19.07.2021 - 25.07.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Pesek
https://www.palermoladiesopen.com/

Finale:

1-Danielle Collins (U.S.) beat Elena Gabriela Ruse (Romania) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete