Prvi naslov na WTA turnirjih za odlično Tamaro Zidanšek

18.07.2021
LOZANA, ŠVICA - Najboljša slovenska teniška igralka se je na ETA turnirju v Lozani razveselila prvenca.

Po dveh porazih v finalu WTA turnirjev, leta 2019 v Nürnbergu in letos v Bogoti, je 23-letna slovenska teniška zvezdnica Tamara Zidanšek prišla do premierne zmage na peščenem turnirju serije WTA 250 v švicarski Lozani. Kot 1. nosilka je upravičila status favoritinje in v zrak dvignila prvo lovoriko. ČESTITKE TAMI !

V finalu Lozane, turnirja z nagradnim skladom 235,280 USD, je Konjičanka s 4-6, 7-6(5) in 6-1 premagala Francozinjo Claro Burel, ki je bila v finalu prvič v karieri. 

''Presrečna sem, da mi je uspelo zmagati in pospraviti v žep svoj prvi turnir serije WTA'', je takoj po koncu obračuna s tri leta mlajšo nasprotnico povedala Zidanškova. 

Tami se je odlično vrnila po zaostanku niza in brejka proti nekdanji prvi mladinski sveta ter na peščeni švicarski podlagi dokončala finalni nastop v dveh urah. Prvič je premagala francosko nasprotnico na turneji (0-2). 

Ni dvoma, Zidanškova je le še potrdila svoj preboj med najboljše na svetu, ko je s polfinalom na OP Francije prebila led in se uvrstila v TOP50. ''Polfinale na Roland Garrosu mi je dalo vedeti, da se lahko merim in kosam z najboljšimi. Zerelo sem zadovoljna z igrami v tem tednu, dokazala sem, da sem tu'', so besede 23-letnice, ki se je danes vpisala med zmagovalke turnirjev serije WTA. ''Uspelo mi je priti do zmage na vseh tekmah, konec koncev tudi danes'', je še povedala Tamara, ki je ta teden trikrat dobila dvoboj po treh nizih.

Sam začetek danes ni bil obetaven, tekmica iz Rennesa, 125 na WTA lestvici, je s silovitim štartom dobila uvodnih osem točk in hitro povedla 4-0. Pri 5-2 se je Slovenka prebudila in ji onemogočila niz na servisno igro, a Francozinja je le uspela sptraviti pod streho uvod v naslednji priložnosti dve igri kasneje. ''Pogoji so bili zahtevni, nisem najbolje začela. Po 1-5 sem dobila tri igre in počutila sem se veliko bolje. Rekla sem si, da se moram boriti za vsako točko, v tenisu ena točka lahko naredi preobrat in ponosna sem na to, da mi je uspelo ostati v igri''. 

V drugem nizu je Burelova takoj prišla do brejka, sledile so minute Tamare, ko je preobrnila in povedla 4-2, a ta prednost ni trajala dolgo. Francozinja je takoj vrnila z ribrejkom, sledila je podaljšana igra in vodstvo Burelove 4/2. Zidanškova je nato izsilila nekaj napak tekmice, izenačila na 5/5 in bila dve točki oddaljena od tretjega finalnega poraza. Izkušenost je velika odlika najboljših in Tamara jo sedaj ima, dve zaporedno dobljeni točki so nagnili tehtnico na njeno stran. Izenačenje v nizih in enostaranski 3. niz. Zidanškova je imela v zadnjem delu vse pod kontrolo, zanesljivo je finale spravila na svoj račun.


Ladies Open Lausanne
Kraj: Lozana (ŠVI)
Kategorija: WTA 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://ladiesopenlausanne.ch/

Finale:

1-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Clara Burel (France) 4-6 7-6(5) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete