18-letna Clara Tauson zmagovalka Luksemburga

20.09.2021
LUKSEMBURG - V finalu WTA turnirja v dvorani v Luksemburgu je Danka Clara Tauson po treh nizih premagala branilko naslova Jeleno Ostapenko.

Danka Clara Tauson je pri 18-letih osvojila še drugi WTA turnir. Nepostavljena igralka je v finalu turnirja BGL BNP Paribas Luxembourg Open s 6-3, 4-6, 6-4 ugnala 3. nosilko in branilko naslova Jeleno Ostapenko, dvoboj je trajal 2 uri in 3 minute.

70. igralka sveta je na poti do finala izločila tudi 4. nosilko Aleksandrovo in 5. nosilko Vondroušovo. Hitra trda podlaga očitno prija Skandinavki, ki je prvenec prav tako vpisala na dvoranskem turnirju letos marca v Lyonu, takrat se je do naslova dokopala kot kvalifikantka. Tausonovva je slavila tudi avgusta na manjšem turnirju serije 125 v Chicagu, kjer je premagala tudi Emmo Raducanu, kasnejšo zmagovalko OP ZDA. Slednji je to zadnji poraz, v New Yorku je senzacionalno dvignila pokal kot kvalifikantka, prva v zgodovini. 

Clara Tauson je ena štirih igralk rojenih leta 2002 ali kasneje, ki se nahajajo v TOP100. Poleg nje so tu še Raducanu, Fernandez (obe finalistki OP ZDA) ter Kostjuk. Je tudi sedma letos, ki ima v lasti najmanj dve lovoriki.

V Luksemburgu maske niso več obvezne, WTA protokol pa jih še vedno zahteva

V Luksemburgu maske niso več obvezne, WTA protokol pa jih še vedno zahteva

Ostapenkova v Luksemburgu še ni poznala poraza, saj je leta 2019 tu debitirala in takoj zmagala. Prvič v karieri je Latvijka branila naslov, v Luksemburgu je uspelo dobiti dva turnirja zapored le trem igralkam in Ostapenkovi se tem ni uspelo pridružiti. 


 

BGL BNP Paribas Luxembourg Open
Kraj: Luksemburg
Datum: 13.09.2021 - 19.09.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Trda (dvorana) 
http://www.bglbnpparibas-open.lu/main_en.html

Finale:

Clara Tauson (Denmark) beat 3-Jelena Ostapenko (Latvia) 6-3 4-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete