Kata brez nastopa na prvem grand slamu 'tam spodaj'

06.01.2009

Prvi teniški lopar Slovenije Katarina Srebotnik je sporočila, da dokončno odstopa od turnirja za grand slam v Melbournu zaradi poškodbe ahilove tetive.

Sedem let Velenjčanka ni izpustila kašnega turnirja za grand slam (od Wimbledona 2001), sedaj pa jo je na vrhuncu svoje kariere ustavila poškodba. Katarina, ki ima stalno prebivališče v Dubaju, je sezono končala na rekordnem 20. mestu teniške lestvice WTA med posameznicami, v dvojicah pa je z Ai Sugiyama sodelovala tudi na zaključnem turnirju v Dohi.

* "Takoj po turnirju v Dohi sem začela s terapijami, poskusila s treningi v Londonu, a že po tretjem teniškem treningu so se bolečine obnovile, tako da sem ponovno nadaljevala z vsakodnevnimi večurnimi terapijami, ki trajajo že dva meseca. Gre za precej zahtevno poškodbo, ki potrebuje 6-9 tednov počitka. V tem času vseskozi poskušam vzdrževati telesno pripravljenost kolikor se da s treningi v fitnesu za zgornji del telesa, pri čemer pa ne obremenjujem noge. Treniram 4-5krat tedensko in upam, da bo poškodba prihodnji teden v celoti sanirana, da bom lahko začela tudi s teniškimi treningi. Žal mi je, da izpuščam OP Avstralije, a v tem trenutku je najbolj pomembno, da se poškodba 100-odstotno pozdravi, da bom lahko uspešno nadaljevala sezono," je povedala naša zvezda tenisa.

*citat iz zurnal24.si

Po izjemni lanski sezoni Katarine Srebotnik,  je letošnji začetek zaznamovala poškodba

foto. espn.go.com

Najboljša uvrstitev 27-letnice na OP Avstralije je 3. krog, do tam pa je prišla trikrat, tudi lani. Kata naj bi začela kmalu trenirati, svoj prvi turnir pa načrtuje februarja, ko se bodo najboljše igralke zbrale v Parizu. Srebotnikova naj bi po treh letih zaigrala tudi za slovensko reprezentanco pokala FED, kar nam je v veliko veselje, saj je daleč najboljša Slovenka. Slovenija se bo od 4. do 7. februarja pomerila z Estonkami v Tallinu.

pripravil L.S.

foto: Getty Images

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete