Grega Žemlja zapravil pet zaključnih žog za glavni del OP Avstralije

17.01.2009

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Zadnji krog kvalifikacij OP Avstralije v tenisu je igral le še en slovenski igralec, Grega Žemlja. Po dolgem in težkem boju je moral na koncu stisniti roko Izraelcu Dudi Seli, ki je zmagal 6-0, 2-6, 8-6.

Njegov zadnji nasprotnik pred prvo slovensko moško uvrstitvijo na glavni del turnirja za grand slam je bil tretji nosilec Izraelec Dudi Sela. Po nervoznem začetku Žemlje, koje le ta v prvem nizu dobil teniško kravato se je igra povsem obrnila. Na igrišču je začel prevladovati 22-letni Grega Žemlja, ki je drugi niz dobil 6-2.

V tretjem nizu pa smo gledali pravo dramo. Žirovničan je v osmi igri odvzel servis Izraelcu in povedel 5-3 ter serviral za zmago. V tej igri je zapravil tri priložnosti, da konča dvoboj v svojo korist, nato pa je do konca zapravil še dve zaključni žogi. Skoraj nemogoče, a verjetno. Dudi Sela je nezbranost Grega Žemlje takoj izkoristil in svojo prvo priložnost pretvoril v zmago ter odhod v glavni del tekmovanja. Res škoda, kajti taka priložnost se ne ponudi vsak dan.

Žirovničan Grega Žemlja je bil le korak od nastopa na velikem grand slamu OP Avstralije v Melbournu

foto: tenisportal.si

Slovenski igralci in igralke so tako ostali brez nastopa v glavnem delu prvega grand slama sezone v Melbournu. Naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik je morala svoj nastop odpovedati zaradi poškodbe ahilove tetive.

pripravil: L.S.

foto: Grega Žemlja

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete